Cultura legumelor din grupa verzei

Cultura legumelor din grupa verzei
Preț: 12,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 126
Categoria: Gradinarit

DESCRIERE

Plantele legumicole care fac parte din aceasta grupa au un rol important in alimentatia omului, contribuind in mod substantial la diversificarea sortimentului de specii si soiuri de legume. Au o valoare nutritiva ridicata datorita continutului bogat in vitamine si saruri minerale.

Sunt plante bienale, cu exceptia conopidei, specie ce se comporta ca planta anuala in conditiile din tara noastra. Sunt rezistente la temperaturi scazute si au cerinte ridicate fata de umiditate. In marea majoritate a cazurilor se cultiva prin producerea prealabila a rasadurilor, ceea ce necesita o grija deosebita.

Sunt plante alogame, ceea ce necesita respectarea unor distante de izolare in spatiu in cazul culturilor semincere. Au o buna capacitate de pastrare in stare proaspata, dar se preteaza si la a fi conservate in diferite moduri.

Plantele legumicole din grupa varzoase sunt reprezentate de: Varza alba, Varza rosie, Varza creata, Varza de Bruxelles, Varza de frunze, Varza chinezeasca, Conopida, Broccoli, Gulie.

Lucrarea se adreseaza atat cultivatorilor amatori cat si specialistilor in domeniu si are drept scop prezentarea directa a celor mai adecvate tehnologii de cultura la plantele legumicole din grupa verzei, evidentiind verigile cele mai importante si masurile ce se impun pentru obtinerea unor produse de calitate si in conditii economice avantajoase.

De asemenea, la unele specii din grupa verzei cititorii vor gasi prezentate in carte proprietatile terapeutice miraculoase intr-o serie de retete pentru diferite afectiuni, care pot fi realizate foarte usor, insa cu rezultate deosebite.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.024 sec