Culegere de practică judiciară în materie civilă 2007

Culegere de practică judiciară în materie civilă 2007
Preț: 125,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 1240
Categoria: Civil

DESCRIERE

Cu o adresabilitate extinsă, teoreticieni și practicieni ai dreptului, auditori de justiție, studenți ai facultăților de drept și, nu în ultimul rând, justițiabili, lucrarea cuprinde cele mai semnificative decizii pronunțate de către Curtea de Apel București în materia dreptului civil, dreptului procesual civil, a proprietății intelectuale și a dreptului familiei.

Având în vedere caracterul eminamente practic al cărții, autorii au sistematizat materia astfel încât, în prima parte sunt analizate probleme de drept civil - restituirea imobilelor preluate abuziv, dezmembrămintele dreptului de proprietate, succesiuni, obligații etc. În partea a doua sunt analizate, din perspectivă jurisprudențială, problemele apărute în soluționarea litigiilor din domeniul dreptului familiei, cum ar fi adopția, măsurile speciale de protecție a minorilor dar și aspecte ce interesează răpirea internațională a copiilor. Brevetele de invenție, mărcile, drepturile de autor, sunt analizate în capitolul rezervat dreptului proprietății intelectuale.
Ultimul capitol conține jurisprudența acestei instanțe în materia dreptului procesual civil, problematica abordată referindu-se la competență, administrarea probelor, căi de atac, procedurile speciale - partajul, taxe de timbru etc.

Prin analiza pertinentă a problemelor de drept, structură și indexul final, sperăm ca această carte să constituie un instrument de lucru util cititorilor noștri.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.061 sec