CRITICA RATIUNII INUTILE SI INSUFICIENTE

CRITICA RATIUNII INUTILE SI INSUFICIENTE
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 392
Categoria: Filosofie

DESCRIERE

Dan Stoica (Jemapel) şi Costin Oproiu (Jemanfu) au absolvit în `84 Facultatea de Automatică şi Calculatoare. De atunci au făcut ce-au ştiut mai bine pentru doza zilnică de ţigări şi bere. Astăzi Jemapel se ocupă de arta programării în Ottawa, iar Jemanfu de contemplaţie zootehnică pe dealurile transilvane, de care împrejurimile Braşovului nu duc lipsă. De vorbit au scris tot timpul sub formă de e-mailuri despre una şi alta. Într-un puseu recent de generozitate faţă de contemporani au stabilit că a sosit vremea să adune într-un volum o parte din cugetări.Cine suntem

Avem în pregătire autobiografiile romanţate, iar în proiect biografiile oficiale şi reciproce. Pe termen scurt, ceea ce interesează în mod sigur cititorul este cum ne-am întâlnit. Există 4 versiuni:

1) Martorul descrie întâlnirea ca fiind mai degrabă rece şi protocolară, într-o budă cazonă prin anii `79, servind patria:

- Jemapel.

- Jemanfu.2) Martorul susţine că întâlnirea a fost pur întâmplătoare, Jemapel formând greşit un număr de telefon, el căutandu-l de fapt pe Jemanfish. S-a prezentat cu calm şi politeţe british, dar i s-a răspuns cu tupeu latin, indicând iminenta intrare în UE:

- Jemapel.

- Jemanfu!!!3) Martorul plasează cu exactitate momentul în perioada recesiunii economice româneşti, adică în ultimii 45 de ani. Jemapel vorbeşte singur, e cu privirea pierdută şi paşaportul în mână, indicând atât spiritul boem, dar şi ravagiile timpului, tutunului şi alcoolului. Pe de altă parte, Jemanfu stă demn pe o bordură, fără acte, fără bani, practic în curu` gol, indicând cam acelaşi lucru, dar şi o mai îndelungată perioadă petrecută printre ai săi.

- Jemapel???

- Jemanfu!4) Martorul aduce o versiune contamporană a evenimentului, ce face aluzie la probleme de vedere, inevitabile cu vârsta. În acelaşi timp se sugerează şi unele probleme cu auzul apărute prin compensaţie, simetrie sau exerciţiu social. Ne referim la martor, evident:

- Jemapel!!!

- Jemanfu???

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Filosofie

Created in 0.024 sec