Criminalitatea economica in contextul crizei

Criminalitatea economica in contextul crizei
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-673-052-5
Anul publicării: 2013
Pagini: 216
Categoria: Penal

DESCRIERE

Data aparitiei:
Iunie 2013


Prezentul volum grupeaza lucrarile sectiunii de drept penal din cadrul Conferintei Internationale Bienale organizate la 12-13 octombrie 2012 de catre Facultatea de Drept si Stiinte Administrative din Timisoara. Sectiunea a fost dedicata temei Criminalitatea economica in contextul crizei. Volumul este structurat pe trei dimensiuni: una conceptuala, alta rezervata dreptului material si, in fine, una legata de dreptul procesual.

Prima parte concentreaza dezbateri in jurul conceptului de criminalitate economica in raport de legislatia romana si cea maghiara, precum si referitoare la impactul pe care globalizarea il are asupra acestui fenomen. Contributiile autorilor au subliniat echivocitatea acestui concept, incompatibil cu exigentele dreptului penal, unde domina necesitatea previzibilitatii si a claritatii normei. In cea de-a doua parte, atentia autorilor a fost captata in special in jurul infractiunii economice clasice – evaziunea sau frauda fiscala, atat in ceea ce priveste amplitudinea criminologica a acesteia, cat mai ales raportat la maniera in care de lege lata norma penala este capabila sa acopere multitudinea de situatii existente in practica comerciala. In fine, partea a treia grupeaza contributii referitoare la dificultatile investigarii infractiunilor economice, cu referire la procedeul probator al expertizei, confruntarii si al aplicarii unor procedee noi in materie (analiza matematica).

Este tratata, de asemenea, si o chestiune de maxima actualitate, aceea a limitelor confiscarii extinse, ca masura apta sa intervina energic asupra beneficiului rezultat din activitatea infractionala, veritabila miza a criminalitatii economice.

Apreciem ca, desi exista puncte de vedere diferite, studiile reunite in volum se completeaza reciproc, asigurand o reala unitas multiplex in raport de o tema tratata cu deosebita responsabilitate la nivel global (a se vedea Raportul pe 2012 al United Nations Organization on Drugs and Crime Monitoring the Impact of Economic Crisis on Crime).
Date tehnice

Titlu: Criminalitatea economica in contextul crizei
Pret: 27, 00 RON
ISBN: 978-606-673-052-5
Format: Academic
Pagini: 216

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0188 sec