Cresterea strutilor. O afacere cu investitie mica si profit din primul an

Cresterea strutilor. O afacere cu investitie mica si profit din primul an
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 96

DESCRIERE

Cresterea strutilor. O afacere cu investitie mica si profit din primul an - Horatiu Tei


…struţul nu mai este considerat în ultima vreme doar o pasăre exotică ci şi o pasăre de fermă datorită calităţilor deosebite ale cărnii sale pentru consumul uman, cere se constituie ca o alternativă la carnea de vită, faţă de care în ultima vreme a apărut o oarecare reticenţă datorită răspândirii tot mai mari în ultima vreme a encefalopatiei spongiforme bovine (care are potenţial de transmitere la om) în efectivele de bovine din diverse ţări europene, dar şi la carnea de porc, ale cărei conţinut în grăsime şi colesterol se ştie că este foarte mare.

In plus de acesta, faptului că de la el se pot valorifica, în afară de carne, atât grăsimea, pielea, cât şi penele, deci aproape totul, şi la preţuri mult mai bune comparativ cu produse din aceiaşi categorie face ca afacerea ce se ocupă cu creşterea struţilor să fie una din cele mai rentabile la ora actuală.

Pe deasupra, cererea de carne de struţ pe piaţa internaţională este nesatisfăcută, chiar în conditiile în care producţia în domeniu a crescut iar această piaţă este în continua expansiune.

Ce se poate valorifica de la struţ:

- pielea, care este foarte moale şi rezistentă, de fapt cea mai rezistentă piele naturală comercializată

- carnea de struţ, care este foarte asemănătoare cu carnea de vită în ceea ce priveşte culoarea şi gustul, având însă un conţinut cu mult mai redus de grăsimi, colesterol şi calorii. Prin aceste calităţi, carnea de struţ reprezintă o alternativă excelentă pentru persoanele care doresc o hrană sănătoasă, cu conţinut redus de calorii, colesterol şi mai ales grăsimi.

- penele de struţ, sunt folosite pentru confecţionarea măştilor de carnaval, a evantaielor, în diverse scopuri decorative, iar pămătufurile din puf de struţ sunt excelente pentru ştergerea prafului de pe mobilă.

- ouăle, pot fii folosite în alimentaţie şi pentru decoraţiuni interioare.

- oasele de struţ, sunt utilizate în hrana animalelor, măcinate foarte fin, reprezentând o sursă foarte buna de calciu.

- uleiul de struţ, are însemnate proprietăţile terapeutice, fiind folosit în industria cosmetică la prepararea cremelor pentru îngrijirea tenului.

Deci, după cum se poate observa, cam tot se poate valorifica de la struţ.

Acest lucru, şi pe lângă aceasta, cererea mare de pe piaţă, face ca fermele în care se cresc aceste păsări să fie unele din cele mai rentabile afaceri din domeniu.


CUPRINS:


Capitolul 1

1. Introducere
1.2.Struţul
1.3.Produsele strutilor
1.4 Stiati ca
1.5. Istoricul struţului

Capitolul 2. Struţul - generalităţi

2.1Prezentarea struţului
2.2.Care sunt speciile de struţ
2.2.1.Strutul African Struthio Camelus
2.2.2.Poziţii de dormit specifice strutilor
2.3Creşterea struţilor în ferme
2.3.1.Metode de baza in creşterea strutilor
2.3.2.Economia strutului

Capitolul 3. Infiinţarea fermei de creştere a struţilor

3.1. Care sunt metodele ce pot fi folosite la înfiinţarea fermei de creştere a struţilor
3.1.1. Planificare
3.1.2. Achiziţia
3.1.3. Bugetul
3.1.4. Vizitati alte ferme

3.2 Cum alegem locul de amplasare a fermei de struţi

3.3 Utilităţile pe care trebuie să le deţină o fermă de struţi
3.3.1 Gardurile
3.3.2 Adăposturile
3.3.3. Depozitul de furaje şi spaţiul
3.3.4 Ingrădirea pentru struţi
3.3.5 Incubatorul, ecloziatorul şi ovoscopul

3.4. Constructia fermei
3.4.1 Facilitati si management

Capitolul 4. Reproducerea struţilor

4.1 Cum trebuie făcută selecţia struţilor pentru reproducere - criterii de selecţie
4.2. Imperecherea struţilor
4.3. Pregătirea struţilor pentru ouat - factorii care influenţează producţia de ouă
4.4. Cum se colectează şi depoziteată ouăle de struţ

CAPITOLUL 5. Incubaţia

5.1. Oul de struţ
5.2. Procesul de incubaţie - Incubaţia
5.3. Incubatorul - reglarea parametrilor de incubaţie
5.4. Temperatura de incubaţie
5.5. Umiditatea aerului în incubator
5.6. Ventilaţia aerului în incubator
5.7. Poziţionarea şi manipularea ouălelor pe perioada incubaţiei
5.8. Ecloziunea — ieşirea puilor de struţ din ouă
5.9. Care sunt cauzele unei incubaţii nereuşite

CAPITOLUL 6. Ingrijirea struţilor pe etape de vârstă

6.1. Ingrijirea puilor de struţ
6.2. Cum trebuie făcută îngrijirea puilor de struţ până la o saptamana
6.3. Cum trebuie făcută îngrijirea puilor de struţ de la o săptămână până la o lună
6.4. Cum se poate determina sexul la struţi

CAPITOLUL 7. Alimentaţia struţilor

7.1. Alimentaţia struţilor
7.2. Alimentaţia puilor de struţ până la vârsta de nouă săptămâni
7.3. Alimentaţia puilor de struţ în creştere
7.4. Alimentaţia struţilor maturi destinaţi tăierii
7.5. Alimentarea puilor de struţ destinaţi reproducţiei
7.6. Care este tipul de pietriş ce trebuie administrat în alimentaţie
7.7. Cum se determină consumul de hrană al struţului
7.8. Cum trebuie făcută schimbarea hranei
7.9. Prevenirea ocluziilor

CAPITOLUL 8. Sacrificarea şi valorificarea struţilor

8.1. Tehnologia de tăiere a struţilor
8.2. Penele şi puful de struţ
8.3. Carnea de struţ
8.4. Pielea de struţ
8.5. Valorificarea struţilor

CAPITOLUL 9. Managementul ouălor

9.1. Dimensiunile oualor
9.2. Coaja de ou
9.3. Calitatea oului
9.4. Cerinţe pentru cuibar
9.5. Colectarea oualor
9.6. Curatarea oualor
9.7. Igienizarea oualor
9.8. Depozitarea oualor
9.9. Preincalzirea oualor
9.10. Creşterea artificiala a puilor

CAPITOLUL 10. Boli şi tratamente

10.1. Degete răsucite
10.2. Degete deviate
10.3. Ocluzia
10.4. Prolapsul
10.5. Bolile respiratorii ale strutilor
10.6. Vaccinurile

CAPITOLUL 11. Parteneri şi reţete

Posibili parteneri care au deja experienţa in creşterea strutilor

Retete culinare


Autor: Horatiu Tei

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.027 sec