Cresterea ovinelor. O afacere cu investitie mica si profit din primul an

Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor: Horatiu Tei
Editura: Gold
Anul publicării: 2013
Pagini: 144
Categoria: Poti Face si Singur
DESCRIERE
Cresterea ovinelor. O afacere cu investitie mica si profit din primul an - Tei Horatiu
…printre principalele produse obtinute din laptele de oaie, care au pus bazele unor adevarate indeletniciri, se numara: casul dospit, branza de putina, burduf sau in coaja de brad, urda, casul sarat. untul, jintita, jantul, laptele de iarna, iaurtul, etc.
Cresterea ovinelor este o activitate economica, traditionala, cu deosebite implicatii sociale.
Aceasta activitate a reprezentat intotdeauna pentru fermieri o sursa de hrana si de materie prima pentru satisfacerea nevoilor familiale, dar si pentru comert.
In afara acestor produse traditionale, laptele de oaie constituie o importanta sursa de materie pruna, folosita ca atare sau in amestec cu cel de capra sau vaca, pentru obtinerea a numeroase preparate de tip industrial, cum ar fi diferite sortimente de cascaval si de alte branzeturi etc.
Deasemenea, productiile piloase recoltate de la ovine, impreuna cu fibrele de origine vegetala si artificiala reprezinta importante materii prime pentru industria textila.
In urma prelucrarii industriale a lanii albe se obtin tesaturi cu o coloratie diversa si cu insusiri deosebite din punct devedere igienic si tehnic deoarece, aceasta materie prima prezinta proprietati termoizolante, capacitate mare de absorbtie a apei, capacitate scazuta de absorbtie a umezelii, rezistenta la actiunea agentilor chimiei si fizici, rezistenta la torsiune si tractiune, etc.
Aceste insusiri igienice, tehnologice si economice deosebit de valoroase, au la baza complexitatea structurii histologice si compozitia chimica proprie fibrelor de lana.
Ca urmare a acestor proprietati, tesaturile din lana si din lana in amestec cu alte fibre, sunt utilizate in confectionarea obiectelor de imbracaminte, precum si a materialelor cu diferite destinatii tehnice (capitonare, curele de transmisie, tesaturi decorative) sau a unor articole cu diverse destinatii cum ar fi basmalele. covoarele, cergile. etc
CUPRINS:
Originea şi începutul creşterii ovinelor
Importanţa economică a creşterii ovinelor
APRECIEREA DIFERITELOR RASE DE OVINE
1. Tipurile constituţionale
2. Aplomburile la ovine
3. Tipurile morfo-productive..
4. Aprecierea culorilor la ovine
5. Aprecierea vârstei la ovine
6. Marcarea ovinelor
RASE DE OVINE DIN ŢARA NOASTRĂ REPRODUCŢIA OVINELOR
1. Sisteme de fecundare utilizate la ovine
2. Gestaţia
3. Fătarea la oi şi mioare
TEHNOLOGIA CREŞTERII MIEILOR ŞI A TINERETULUI OVIN
Hranirea si îngrijirea mieilor imediat dupa fatăre
Hranirea si îngrijirea mieilor în perioada de alăptare
Creşterea separată a mieilor
Inţărcarea mieilor
Creşterea şi întreţinerea tineretului ovin de reproducţie
ALIMENTAŢIA OVINELOR
SISTEME DE EXPLOATARE ŞI ÎNTREŢINERE A OVINELOR
PRELUCRAREA LAPTELUI ÎN PRODUSE LACTATE
Mulsul oilor
Compoziţia chimică a laptelui
Proprietăţile laptelui
Defectele laptelui
Igienizarea laptelui prin pasteurizare si fierbere...
Produse lactate acide
Lapte acru
Iaurt
Smântână
Produse lactate specifice de stână
Lapte de putină (lapte gros)
Jintiţa
Janţul
Urda
Untul
Subproduse lactate de stână
Zerul
Zara
Brânzeruri tradiţionale din lapte de oaie
Caşul
Caşul proaspăt
Caşul dospit
Caşul sărat
Caşul felii
Păpuşi de caş
Caşcaveaua
Caşul afumat
Caşul zburat
Telemeaua de oaie
Bânzeturile frământate
Brânza de putină
Brânza de Moldova
Brânza de burduf
Brânză în coajă de brad
Caşcavalul
Caşcaval afumat
Caşcaval Dobrogea
Caşcaval Penteleu
PRODUCŢIA DE LÂNĂ
Structura morfologică a cojocului de lână
Insuşirilele cojocului de lână
însuşirile calitative ale fibrelor de lână
Usucul şi componentele sale
Tunderea oilor
Spălarea lânii
Defectele lânii
PRODUCŢIA DE CARNE
Caracteristicile cărnii şi grăsimii de ovine
Categorii comerciale de carne de ovine
Tranşarea carcasei de ovine
TEHNICA AJUSTĂRII UNGHIILOR LA OVINE
STANDARDELE REALIZĂRII ADĂPOSTURILOR PENTRU OVINE
Bunăstarea animalelor
Programul de viaţă al ovinelor
Condiţii ambientale
Proiectarea adăpostului pentru ovine
Elemente de construcţie
Fundaţia
Pereţii exteriori
Autor: Horatiu Tei
…printre principalele produse obtinute din laptele de oaie, care au pus bazele unor adevarate indeletniciri, se numara: casul dospit, branza de putina, burduf sau in coaja de brad, urda, casul sarat. untul, jintita, jantul, laptele de iarna, iaurtul, etc.
Cresterea ovinelor este o activitate economica, traditionala, cu deosebite implicatii sociale.
Aceasta activitate a reprezentat intotdeauna pentru fermieri o sursa de hrana si de materie prima pentru satisfacerea nevoilor familiale, dar si pentru comert.
In afara acestor produse traditionale, laptele de oaie constituie o importanta sursa de materie pruna, folosita ca atare sau in amestec cu cel de capra sau vaca, pentru obtinerea a numeroase preparate de tip industrial, cum ar fi diferite sortimente de cascaval si de alte branzeturi etc.
Deasemenea, productiile piloase recoltate de la ovine, impreuna cu fibrele de origine vegetala si artificiala reprezinta importante materii prime pentru industria textila.
In urma prelucrarii industriale a lanii albe se obtin tesaturi cu o coloratie diversa si cu insusiri deosebite din punct devedere igienic si tehnic deoarece, aceasta materie prima prezinta proprietati termoizolante, capacitate mare de absorbtie a apei, capacitate scazuta de absorbtie a umezelii, rezistenta la actiunea agentilor chimiei si fizici, rezistenta la torsiune si tractiune, etc.
Aceste insusiri igienice, tehnologice si economice deosebit de valoroase, au la baza complexitatea structurii histologice si compozitia chimica proprie fibrelor de lana.
Ca urmare a acestor proprietati, tesaturile din lana si din lana in amestec cu alte fibre, sunt utilizate in confectionarea obiectelor de imbracaminte, precum si a materialelor cu diferite destinatii tehnice (capitonare, curele de transmisie, tesaturi decorative) sau a unor articole cu diverse destinatii cum ar fi basmalele. covoarele, cergile. etc
CUPRINS:
Originea şi începutul creşterii ovinelor
Importanţa economică a creşterii ovinelor
APRECIEREA DIFERITELOR RASE DE OVINE
1. Tipurile constituţionale
2. Aplomburile la ovine
3. Tipurile morfo-productive..
4. Aprecierea culorilor la ovine
5. Aprecierea vârstei la ovine
6. Marcarea ovinelor
RASE DE OVINE DIN ŢARA NOASTRĂ REPRODUCŢIA OVINELOR
1. Sisteme de fecundare utilizate la ovine
2. Gestaţia
3. Fătarea la oi şi mioare
TEHNOLOGIA CREŞTERII MIEILOR ŞI A TINERETULUI OVIN
Hranirea si îngrijirea mieilor imediat dupa fatăre
Hranirea si îngrijirea mieilor în perioada de alăptare
Creşterea separată a mieilor
Inţărcarea mieilor
Creşterea şi întreţinerea tineretului ovin de reproducţie
ALIMENTAŢIA OVINELOR
SISTEME DE EXPLOATARE ŞI ÎNTREŢINERE A OVINELOR
PRELUCRAREA LAPTELUI ÎN PRODUSE LACTATE
Mulsul oilor
Compoziţia chimică a laptelui
Proprietăţile laptelui
Defectele laptelui
Igienizarea laptelui prin pasteurizare si fierbere...
Produse lactate acide
Lapte acru
Iaurt
Smântână
Produse lactate specifice de stână
Lapte de putină (lapte gros)
Jintiţa
Janţul
Urda
Untul
Subproduse lactate de stână
Zerul
Zara
Brânzeruri tradiţionale din lapte de oaie
Caşul
Caşul proaspăt
Caşul dospit
Caşul sărat
Caşul felii
Păpuşi de caş
Caşcaveaua
Caşul afumat
Caşul zburat
Telemeaua de oaie
Bânzeturile frământate
Brânza de putină
Brânza de Moldova
Brânza de burduf
Brânză în coajă de brad
Caşcavalul
Caşcaval afumat
Caşcaval Dobrogea
Caşcaval Penteleu
PRODUCŢIA DE LÂNĂ
Structura morfologică a cojocului de lână
Insuşirilele cojocului de lână
însuşirile calitative ale fibrelor de lână
Usucul şi componentele sale
Tunderea oilor
Spălarea lânii
Defectele lânii
PRODUCŢIA DE CARNE
Caracteristicile cărnii şi grăsimii de ovine
Categorii comerciale de carne de ovine
Tranşarea carcasei de ovine
TEHNICA AJUSTĂRII UNGHIILOR LA OVINE
STANDARDELE REALIZĂRII ADĂPOSTURILOR PENTRU OVINE
Bunăstarea animalelor
Programul de viaţă al ovinelor
Condiţii ambientale
Proiectarea adăpostului pentru ovine
Elemente de construcţie
Fundaţia
Pereţii exteriori
Autor: Horatiu Tei
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 75,90 lei
- 20,00 lei
- 85,00 lei
RECENZII