Corectii (Editia 2011)

Corectii (Editia 2011)
Preț: 29,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 552
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Editia a II‑a
Traducere şi note de Cornelia Bucur

O noua editie, extrem de aşteptata de cititorii autohtoni, a romanului Corectii, cea de-a treia carte a lui Jonathan Franzen, adevarata revelatie a literaturii americane din ultimii ani şi una dintre figurile marcante ale literaturii contemporane.
Romanul a fost recompensat cu prestigiosul National Book Award.

Corectii este o capodopera tragicomica despre o familie care se farimiteaza, intr-o epoca a satisfactiilor facile. Intinzindu-se din Midwest-ul de la jumatatea secolului trecut pina pe Wall Street şi in Europa rasariteana de astazi, Corectii aşaza lumea demodata a virtutilor civice şi a inhibitiilor sexuale intr-un contrast violent cu vremea locuintelor supravegheate electronic, a educatiei liberale, a ingrijirilor de sanatate mentala facute din carti de popularizare şi a lacomiei globalizate. De un realism bogat, un umor intunecat şi un umanism profund, cartea il confirma pe Jonathan Franzen ca pe unul dintre cei mai fini comentatori ai societatii şi spiritului american. Dupa aproape cincizeci de ani de cind este sotie şi mama, Enid Lambert doreşte putina relaxare. Deşi Alfred, sotul ei, este pe cale de a pierde batalia cu boala Parkinson, iar copiii au plecat de mult de acasa, fiecare eşuind intr-un fel sau in altul, Enid şi-a stabilit un tel aproape imposibil de atins: reunirea intregii familii pentru un ultim Craciun petrecut in casa parinteasca.

„Corectii sta alaturi de Casa Buddenbrook a lui Thomas Mann… O opera desavirşita.” (Michael Cunningham, autorul romanului Orele)

„Corectii este romanul pe care-l aşteptam cu totii. O uluitoare anatomie a unei familii disfunctionale. O carte facuta sa dureze.” (Esquire)

„In cazul lui Jonathan Franzen, a fost nevoie de zece ani de corecturi pentru a scrie romanul, opt ani de privatiuni, de rigori autoimpuse şi de truda. Daca America l-a ratat pe Fitzgerald,
n-avea sa-l mai rateze şi pe Franzen, reincarnarea hiper-romantica a tinarului autor «blestemat».” (Les Inrockuptibles)

„Cel mai important, mai curajos şi mai ambitios roman pe care
l-am citit in ultimii ani.” (Pat Conroy)

„Deopotriva comica şi coroziva, amenintatoare şi emotionanta, Corectii ne infatişeaza zbaterea unei familii americane timp de doua generatii.” (The New York Times)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.019 sec