Corect vs Gresit in Limba Romana

Corect vs Gresit in Limba Romana
Preț: 19,30 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 149
Format: 17x24
Categoria: Didactice

DESCRIERE

Se adreseaza tuturor celor interesati de cultivarea limbii romane - elevi, studenti, profesori, ca si altor categorii de cititori dornici de instruire, de cunoastere a normelor stiintifice recomandate de institutiile academice, in special prin DOOM2 si DEX.

Autorii au urmarit cvasitotalitatea aspectelor pe care le implica folosirea corecta a cuvintelor limbii. romane: pluralul substantivelor si adjectivelor, forma numai de singular sau de plural a unor substantive, genitiv-dativul singular al substanti-velor feminine, adjectivele invariabile, valori multiple morfologice, forme verbale corecte, dublete lexicale si accentuale, despartirea cuvintelor in silabe, sinonime, omonime, paronime, pronuntarea corecta a unor neologisme, ortografia cuvintelor compuse (folosirea cratimei), abrevierea si multe altele.

Toate acestea sunt redate prin grile cu trei variante de raspunsuri, cuvintele fiind asezate in ordine alfabetica, la fel ca intr-un dictionar, inlesnind cautarea pentru cititor.

De mentionat ca, de multe ori, in grila, cuvintele nu apartin aceleiasi paradigme; conditia este existenta acestora in limba romana (conform DOOM). Raspunsurile de la sfarsitul cartii nu scutesc pe cititor, mai ales daca se pregateste pentru un examen de profil, sa consulte pentru alte detalii DOOM2, DEX sau alte lucrari de specialitate.

Am prezentat, la inceput, principalele norme ortografice, ortoepice. si morfologice ale limbii romane, asa cum sunt redate de DOOM2, dar selectand ceea ce am considerat ca este foarte necesar: scrierea cu litera mica si litera mare si scrierea derivatelor, a compuselor si locutiunilor.

Speram ca lucrarea noastra sa trezeasca interesul scontat si credem ca va fi utila atat elevilor de gimnaziu si liceu, cat si candidatilor la admiterea in facultatile de profil. Si, nu in ultimul rand, poate fi un auxiliar didactic important pentru profesorii de specialitate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.093 sec