Coranul

Coranul
Preț: 47,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 506
Format: 13x22
Categoria: Religie

DESCRIERE

Toate marile religii ale lumii se bazeaza pe carti fondatoare care sunt texte de revelatie în sensul larg al cuvântului. Caracteristic Islamului este de a fi scos în evidenta originalitatea absoluta a unui Dumnezeu care nu se manifesta numai prin minunile lumii create, ci si printr-un cuvânt – Coranul – adresat omului care-i devine astfel apropiat.
Pentru musulmani, Coranul nu este numai cartea sacra emanata direct de la divinitate – definita în mod curent ca o suma de principii în care se crede, o sinteza de precepte etice, o norma de viata spirituala, un codice civil ce raspunde problemelor vietii cotidiene – ci o realitate pregnanta cu o semnificatie profunda si misterioasa, „o inimitabila simfonie ale carei sunete îi misca pe oameni pâna la lacrimi sau îi duce pe culmile extazului”, cum spunea unul din traducatorii Coranului în engleza. În acest spirit, Coranul este considerat a fi însusi Cuvântul lui Dumnezeu.
Profetul Muhammad a fost ales sa spuna în cea mai pura limba araba – asa cum este considerata araba coranica – ceea ce voia Dumnezeu si sa repete ceea ce Dumnezeu revelase partial profetilor anteriori.
Coranul nu a fost scris în timpul vietii profetului Muhammad, ci a fost doar memorat de catre însotitorii sai, iar, rareori, versete razlete au fost notate pe foi de palmier, omoplati de camila, bucati de ceramica. Elaborarea formei scrise a început dupa moartea profetului, urmând un drum lung si extrem de sinuos pâna s-a ajuns la un Coran canonizat.
Traducerea în limba româna a Coranului s-a realizat de catre prof. George Grigore, conferentiar la sectia de araba a Universitatii Bucuresti si a necesitat o munca desfasurata pe parcursul a zece ani.

Dumnezeu este lumina cerurilor si a pamântului! Lumina Sa este asemenea unei firide unde se afla o lampa. Lampa se afla într-o sticla, iar sticla este asemenea unei stele stralucitoare. Ea este aprinsa de la un copac binecuvântat: maslinul care nu este nici de la Rasarit nici de la Asfintit si al carui ulei aproape ca lumineaza fara ca focul sa-l atinga.
Lumina asupra luminii! Dumnezeu calauzeste catre lumina Sa pe cine voieste.
Dumnezeu da oamenilor pilde. Dumnezeu este Atotcunoscator.
(Sura 24,35)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec