Copiii arborelui de jacaranda

Copiii arborelui de jacaranda
Preț: 29,95 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-3246-6
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 272
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Un mininterviu cu Sahar Delijani despre acest prim roman al sau, in care explica cine sint de fapt copii arborelui de jacaranda: copii Revolutiei Islamice din 1979, printre care se numara si ea:
http://bcove.me/ciluvyb3


Traducere din limba engleza de Miruna Voiculescu

Copiii arborelui de jacaranda, tradusa deja in UK, Italia, Grecia si Muntenegru, va aparea in 75 de tari, in 27 de limbi.

Romanul de debut al scriitoarei Sahar Delijani urmareste destinele a trei generatii de iranieni prin prisma arestarilor si incarcerarilor din Teheran, in anii care au urmat Revolutiei din 1979 si victoriei fundamentalismului islamic. Temporalitati si perspective multiple ale parintilor si copiilor se intrepatrund, dind nastere unui model complex de cauze si consecinte, secrete si marturisiri, povesti de dragoste si sacrificiu.
Din acest model se disting citeva motive centrale, mereu aceleasi: zidurile inchisorii Evin, simbol al regimului opresiv, strazile si traficul haotic al Teheranului – spatiu public al fricii si vulnerabilizarii, dar si al expresiei politice, sau spatiul intim si sigur al caselor si curtilor interioare, in care memoria se pastreaza la umbra nelipsitelor flori ale arborelui de jacaranda.

Copiii arborelui de jacaranda este un portret evocator a trei generatii de barbati si femei, inspirati de dragoste si poezie, animati de idealism si aspiratii de dreptate si libertate. Romanul prinde tocmai detaliile mai putin cunoscute ale unei tari in care istoria a lasat urme in toate formele pulsind de viata ori lipsite de stralucirea ei.

„Vreau ca cititorii mei sa vada ca istoria arata la fel in toata lumea. Vrem cu totii aceleasi lucruri. Fiecare tara si-a avut razboaiele ei, luptele ei pentru democratie, pentru libertate. Fie ca aceste lupte au loc in Siria, Argentina, Birmania, Iran sau oriunde altundeva, ele sint la fel si poarta acelasi mesaj: oamenii vor sa traiasca liberi... sintem cu totii la fel.” (Sahar Delijani)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec