Convorbiri psihanalitice cu părinții

Convorbiri psihanalitice cu părinții
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-719-209-4
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 160
Format: 13x20

DESCRIERE

În această serie de conferințe radio, susținute la BBC, Winnicott abordează o serie de probleme specifice creșterii copiilor, cu scopul de a reda mamelor și taților încrederea în propriile instincte parentale. Printre temele abordate se află: suptul degetului mare ori al păturicii, legăturile dintre copil și părintele vitreg, momentele în care celui mic trebuie să i se spună „Nu", gelozia dintre frați, sentimentele de vinovăție ale mamelor, dezvoltarea simțului moral în pruncie sau consolidarea încrederii de sine la copil. Lipsit de orice ton moralizator, pediatrul britanic oferă, cu o atitudine empatică și încurajatoare, explicații și sfaturi extrem de actuale pentru părinții zilelor noastre, ilustrând totodată concepte devenite clasice în psihologia copilului (obiect tranzițional, mamă „suficient de bună" etc.).

Scopul acestor conferințe nu a fost acela de a le spune părinților ce să facă, ci de a detoxifica știința creșterii copilului, de a le da încredere părinților în ceea ce fac și de a-i îndemna să se simtă liberi să caute ajutor individualizat atunci când se lovesc de vreun obstacol neașteptat în creșterea copiilor lor.

dr. T. Berry Brazelton, coautorul cărții Nevoile esențiale ale copiilor


Niște părinți îndeajuns de buni pot fi folosiți de către bebeluși și copiii mici, iar „îndeajuns de bun" înseamnă oameni ca dvs. și ca mine. Pentru a fi consecvenți și astfel previzibili pentru copiii noștri, trebuie să fim noi înșine. Căci dacă vom juca un rol, cu siguranță o să fim descoperiți când o să fim prinși fără machiaj.

D. W. WinnicottD. W. Winnicott, pediatru și psihanalist englez, a fost președintele Societăţii Britanice de Psihanaliză. De același autor, la Editura Trei au mai apărut, printre altele: Copilul, familia și lumea exterioară, De la pediatrie la psihanaliză, Natura umană și Procesele de maturizare.Cuprins

Citindu-l pe Winnicott, Dr T. Berry Brazelton
Prefața editorului


I. Educația sanitară prin intermediul radiodifuziunii

II. Pentru părinții vitregi

Mama vitregă cea rea
Valoarea poveștii insuccesului


III. Ce știm despre copii atunci când își sug păturica sau hăinuțele?

IV. A spune „nu"

Conversația mamelor

V. Gelozia

VI. Care-i baiul?

VII. Siguranța

VIII. Sentimentul de vinovăție

IX. Dezvoltarea simțului binelui și răului la copil


X. Acum are cinci ani

XI. Construirea încrederii

Nu idealism
Pericolul de a preda
Ce trebuie să știți
Procesul creșterii
Mediul
Interacțiunea
Două feluri de tensiune
Procesul intern
Asigurarea mediului
Studiul factorilor de mediu
Rezumat

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0201 sec