Contractul de donatie in noul Cod civil

Contractul de donatie in noul Cod civil
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-27-0034-8
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Civil

DESCRIERE

Lucrarea evidentiaza trasaturile caracteristice ale contractului de donatie, astfel cum acestea au fost reglementate prin dispozitiile noului Cod civil.

Pe langa caracterizarea generala a acestui tip de contract, sunt relevate aspecte legate de conditiile de validitate, principiul irevocabilitatii donatiei, drepturile si obligatiile partilor, atat din perspectiva raporturilor dintre ele, cat si fata de terti, precum si cazurile de revocare a donatiei. Totodata, sunt prezentate dispozitiile referitoare la raportul donatiilor si la partajul de ascendent prin donatie.

Opiniile doctrinare in materie, aferente legislatiei anterioare si celei in vigoare, precum si punctele de vedere ale autorului in ceea ce priveste controversele juridice in aria examinata sunt completate de trimiterile la practica judiciara care isi mentine aplicabilitatea si in prezent.

Lucrarea se adreseaza teoreticienilor, dar si practicienilor juristi, care au posibilitatea de a regasi solutii la problemele practice cu care se confrunta.

Titlu: Contractul de donatie in noul Cod civil
Autori: Bujorel Florea
Editura: Hamangiu
Pagini: 176
Data aparititei: 27 Octombrie 2014
Format: Carte brosata
ISBN: 978-606-27-0034-8

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec