Contractele civile în noul Cod civil - Editia 5 - Dumitru C. Florescu

Contractele civile în noul Cod civil - Editia 5 - Dumitru C. Florescu
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-673-698-5
Anul publicării: 2015
Pagini: 472
Categoria: Civil

DESCRIERE

Contractul civil este alaturi de dreptul de proprietate unul din pilonii fundamentali ai vietii economice si sociale ai oricarei societati omenesti. Contractul civil reprezinta instrumentul prin intermediul caruia se realizeaza folosinta, conservarea sau circulatia bunurilor ori crearea de noi valori de intrebuintare. Cursul „Contractele civile in Noul Cod civil. Editia a V-a” trateaza in mod analitic si exhaustiv principalele contracte civile folosite intre persoanele fizice sau intre persoanele fizice si persoanele juridice.

Fiind fundat pe dispozitiile noului Cod civil prezinta in acelasi timp, comparativ, si reglementarile vechiului Cod civil, precum si opiniile exprimate in literatura juridica in problemele controversate privind aplicarea unora dintre dispozitiile legale privind contractele civile, ca si practica judiciara semnificativa in aceasta materie. Tratarea fiecarui contract civil este insotita de un set de teste-grila pentru verificarea si fixarea cunostintelor teoretice. Noutatea acestui curs consta in faptul ca ultimul capitol este consacrat modelelor de contracte civile prezentate.

Totodata, prin informatiile juridice cuprinse si prin modalitatile de verificare a insusirii lor, lucrarea constituie un instrument util in sprijinul practicienilor dreptului, cat si a studentilor, masteranzilor sau absolventilor care sustin admiterea sau definitivatul in profesii juridice (magistratura, avocatura, notariat).”

 

 

  • Data aparitiei:  Noiembrie 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.042 sec