Constructorii - O cercetare a istoriei si filosofiei masoneriei

Constructorii - O cercetare a istoriei si filosofiei masoneriei
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 288
Format: 14,5x20
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Fiecare rand al acestei carti a fost asternut cu convingerea ca istoria reala a Masoneriei este suficienta, si ca simpla invatatura ajunge, fara infrumusetarea prin legenda, si, cu atat mai putin, prin ocultism.

Cartea se intemeiaza de la inceput pana la sfarsit pe convingerea ca tot ceea ce trebuie sa facem este sa mutam schelaria de pe templul istoric al Masoneriei si sa il lasam in bataia soarelui, acolo unde orice om poate vedea frumusetea si simetria sa.

Realizata in urma unui mandat dat de Marea Loja din Iowa, o copie a cartii Constructorii - O cercetare a istoriei si filozofiei Masoneriei este data fiecarui mason caruia ii este conferit gradul de Mare Maestru in interiorul acestei Mari Jurisdictii.

Evident ca intentia aceasta a determinat metoda si organizarea cartii, ca si continutul acesteia, tinta fiind de a informa tanarul care intra in Ordin de antecedentele Masoneriei, dezvoltarea, filozofia, misiunea si idealul ei.

Pastrand mereu in minte acest scop, efortul a fost de a pregati o scurta, simpla si vie relatare a originii, dezvoltarii si invataturii Ordinului, scrisa astfel incat sa starneasca un profund interes si un studiu mai serios al istoriei lui si al serviciului adus de acesta umanitatii.

...lucrarea de fata este alcatuita din trei parti:

1. Profetia

2. Istoria

3. Interpretarea

Prima parte se va ocupa de indiciile si primele semne ale Masoneriei in istoria, traditia, mitologia si simbolismul timpurii ale neamului omenesc - gasindu-si temeiul in natura si nevoile omului, si aratand cum pietrele slefuite de timp si conflicte au fost aduse de departe pentru a cladi Masoneria asa cum o cunoastem astazi.

A doua parte este o poveste a Ordinului Constructorilor de-a lungul secolelor, de la zidirea Templului lui Solomon pana la organizarea Marii Loje a Angliei, si raspandirea Ordinului pe intreg cuprinsul lumii civilizate.

A treia parte este o prezentare a crezului, filozofiei, intelesului religios si geniului sau, precum si a muncii sale de slujire a individului, si, prin individ, a societatii si statului.
…………………………………

Masoneria, asa cum o gasim in Evul Mediu, nu era ceva nou. Deja, daca ii acceptam propriile documente, era incaruntita de timp, venind dintr-un trecut indepartat, purtand cu sine o impresionanta suma de cunostinte legendare.

De asemenea, pastra in ele aceleasi simboluri simple, graitoare care, dupa cum am vazut, sunt mai vechi decat cele mai vechi religii din prezent, pe care le a primit ca mostenire si le-a transmis ca pe o comoara.

Indiferent ce am crede despre legendele Masoneriei, asa cum sunt relatate in documentele antice, simbolurile ei, mai vechi decat ordinul insusi, o leaga de cea mai veche gandire si credinta a omenirii.

Fara indoiala ca aceste simboluri au pierdut ceva din stralucirea lor in vremurile atat de tulburi pe care le traversam, dar frumusetea lor nu s-a sters niciodata, trebuind doar sa fie atinse pentru a straluci din nou.


CUPRINS


Anticamera
Partea intai

PROFETIA

Capitolul I
Temeiurile

Capitolul II
Instrumentele de lucru

Capitolul III
Drama credintei

Capitolul IV
Doctrina secreta

Capitolul V
Colegiile

Partea a doua

ISTORIA

Capitolul I
Masonii liberi

Capitolul II
Meseriasii

Capitolul III
Masonii acceptati

Capitolul IV
Marea Loja a Angliei

Capitolul V
Masoneria Universala

Partea a Treia

INTERPRETAREA

Capitolul I
Ce este Masoneria?

Capitolul II
Filozofia masonica

Capitolul III
piritul Masoneriei


Bibliografie masonica
Index


Autor: Joseph Fort Newton

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.042 sec