Constitutia Romaniei - Editia a II-a Titlul III. Capitolul I - Parlamentul - Comentata si adnotata cu dezbateri parlamentare si jurisprudenta Curtii Constitutionale

Constitutia Romaniei - Editia a II-a Titlul III. Capitolul I - Parlamentul - Comentata si adnotata cu dezbateri parlamentare si jurisprudenta Curtii Constitutionale
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 418
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Data aparitiei: Noiembrie 2012


Pentru a intelege un popor si pentru a-i intelege firea, calitatile bune si defectele – cum ar spune Constantin Radulescu-Motru – trebuie sa-i studiezi si sa-i intelegi legile si, mai ales, Constitutia, aceasta fiind perceputa, in general, ca actul formal care consfinteste contractul social intre popor si cei care il guverneaza.

Acestui scop ii raspunde lucrarea „Constitutia Romaniei comentata si adnotata cu dezbateri parlamentare si jurisprudenta Curtii Constitutionale”, realizata ca tema de cercetare in cadrul Centrului de cercetari juridice si administrative al Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir” si publicata sub egida Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Lucrarea ofera cititorului explicatii teoretice si practice aprofundate ale dispozitiilor constitutionale referitoare la rolul si functiile Parlamentului, precum si la procedurile parlamentare.

Oamenii politici, doctoranzii, studentii si cei care lucreaza in presa ca analisti gasesc in aceasta lucrare comentarii si explicatii ale procedurii parlamentare utilizate in plenul Camerelor legislative, solutii la care au recurs birourile permanente, comisiile permanente, pentru rezolvarea unor aspecte controversate ale procedurii regulamentare.
Date tehnice

Titlu: Constitutia Romaniei - Editia a II-a
Pret: 45,00 RON
ISBN: 978-973-127-963-3
Format: A5
Pagini: 418

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.047 sec