Complotul impotriva Americii

Complotul impotriva Americii
Preț: 24,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 456
Format: 10,6x18
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba engleza si note de Fraga Cusin

O carte eveniment, „Complotul impotriva Americii este, probabil, cea mai buna si cea mai controversata carte a lui Roth.” (Washington Post)

Philip Roth imagineaza un scenariu infricosator care ar fi schimbat complet istoria lumii in cea de-a doua jumatate a secolului XX. In 1940, faimosul aviator Charles A. Lindbergh il invinge in campania prezidentiala pe Franklin Delano Roosevelt cu o majoritate zdrobitoare de voturi. Evreii din America sint ingroziti: intr-un comunicat radiofonic, Lindbergh i-a acuzat ca au impins America intr-un razboi inutil cu Germania nazista. Odata ajuns presedinte, Lindbergh negociaza un acord cu Hitler, acceptind deschis politica virulent antisemita a acestuia. Pentru un milion de familii din Statele Unite, inclusiv cea a naratorului, cosmarul incepuse.

„Acest roman este una dintre cele mai reusite creatii ale lui Roth – direct si accesibil, dar pastrindu-si rigoarea stilistica si subtilitatea analizei ratacirilor omenesti.” (Publishers Weekly)

„In noul roman al lui Philip Roth, tara tuturor posibilitatilor se transforma intr-un tarim al terorii.” (Village Voice)

„Acest splendid roman este, in acelasi timp, actual prin subiectul pe care il trateaza si etern prin morala.”(Booklist)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.041 sec