Compendiu de terapie naturală. Nutriţie, Fitoterapie, Cosmetică

Compendiu de terapie naturală. Nutriţie, Fitoterapie, Cosmetică
Preț: 76,30 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 814
Format: 17x24,5

DESCRIERE

Compendiul de faţă, rod al colaborării unor personalităţi marcante din diverse domenii de activitate, este structurat în trei secţiuni:
# Nutriţie,
# Fitoterapie şi
# Cosmetică, având însă aceeaşi dominanţă, şi anume tendinţa tot mai puternică de reîntoarcere la natură şi natural.
Partea I aduce argumente şi face îndemn la schimbarea modului nostru de viaţă şi revenirea la metodele naturale de alimentaţie, curmând aventura producerii de alimente nesănătoase care ne distrug sănătatea dar aduc profit producătorilor.
Partea a II-a se adresează tuturor medicilor practicieni şi farmaciştilor care nu au avut acces în sistemul de învăţământ universitar la date de medicină tradiţională tibetană, ayurvedică, chineză, dezorientaţi, la ora actuală, de miile de produse naturale din care trebuie să aleagă pentru a preveni sau vindeca suferinţele trupeşti sau sufleteşti.
În cea de a III-a parte, ca şi în cazul secţiunii anterioare, sunt prezentate sub formă de monografii specii de plante sau genuri cu diverse aplicaţii de data aceasta în arsenalul cosmeticii de cabinet, dar şi în industria cosmeceutică, care devine din ce în ce mai interesată de proprietăţile produselor vegetale.

RECENZII

Rating general
1 (2 recenzii)
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
2
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
1

Limbaj rigid si impractic

Total dezamagitor, nu mi-a rasping la intrebari simple legate de alimente si minerale. Desi am gasit parte cu subiectele care ma interesau, textul parca se straduieste sa ocoleasca orice abordare practica, la ceea ce ne lovim zi de zi. Exprimarea e greoaie si e nevoie de un dictionar ca sa inteleg termenii specifici; altfel, textul nu are nici un sens. Cu siguranta publicul tinta e doar un grup restrans de profesori care se bat pe umar ca au mai publicat o carte.
1
Din pacate sunt dezamagit de calitatea acestei carti comparativ cu cele anterioare scrise de domnul Ovidiu Bojor. Partea de inceput a cartii pare un curs de studenti de la o materie obligatorie si plictisitoare scrisa de un profesor total nepasionat de subiect. Se prezinta succint scheme, scurte prezentari, respectiv mai nimic util in realitate. Restul cartii, respectiv aprope 600 de pagini cuprinde descrieri amnauntite ale plantelor in stilul foarte bun al domnului bojor. Totusi, pentru cei care au mai citi cartile scrise de domnul Ovidiu Bojor, cele tiparite la editura Fiat, deja au toate aceste informatii si nu mai au nevoie de ele. Asa ca nu recomand de loc acesta carte care cuprinde cam tot ce s-a scris in celelalte carti. Partea domnului Mencinicopschi si a doamnei Larisa cred ca e acel curs plictisitor de la inceput. Restul ar fi ok daca ar fi structurat asa cum cartile anterioare ale domnului Bojor ne-au obisnuit, respctiv: 1. Nu exista un sumar la sfarsitul cartii cu afectiuni si referiri la paginile care prezinta plante care ajuta in tratamamentul acestor afectiuni. 2. Arajarea si formatarea in pagina sunt sub orice critica, denumirea plantei este scrisa cu acelasi font cu care este descrierea si indicatiile farmaceutice, respectiv in pagina e greu de gasit denumirea plantei. Editura Fiat ne-a obisnuit deja cu o formatare si aranjare in pagina mult mai buna. 3. Nu exista un index al tuturor plantelor prezentate in lucrare. Imi pare rau de banii dati pe acesta carte, insa nu prea merita cumparata. Cei care au deja celelalte carti ale domnuli Bojor o vor gasi nefolositoare, iar cei care nu au aceste carti le va fi greu sa gaseasca diferite denumiri de plante, respectiv plante utile in tratamentul unor afectiuni specifice. Recomand cu foarte mult drag toate celelate carti ale domnului Bojor.
mai mult
Created in 0.0478 sec