Compendiu de dialectologie araba

Compendiu de dialectologie araba
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 194
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Compendiu de Dialectologie Araba isi propune trecerea in revista a trasaturilor esentiale ale situatiei lingvistice arabe actuale, cu un accent special asupra contrastului dintre limba araba standard (al-fuṣḥā) si idiomurile arabe vorbite.

Pentru elaborarea acestei carti, autorii au consultat numeroase lucrari si articole de specialitate, atat arabe cat si occidentale, desigur in masura in care au putut avea acces la ele; unele dintre acestea au fost citate atat in interiorul textului cat si in lista bibliografica anexata la sfarsitul cartii, altele numai in aceasta lista.

Ei le sunt datori in mod deosebit orientalistului olandez Kees Versteegh, autor al lucrarii Pidginization and Creolization: the Case of Arabic, orientalistilor germani Woldietrich Fischer si Otto Jastrow, autori ai culegerii intitulate Handbuch der Arabischen Dialekte, precum si autorilor de lucrari consacrate unor idiomuri arabe individuale, aparute la edituri de specialitate din Franta, Marea Britanie, Germania, Italia, Olanda, Statele Unite ale Americii si din alte tari. Ne cerem scuze pentru eventuala omitere a unora dintre acesti autori.

Faptele de limba sunt fapte obiective si atat prezentarea cat si interpretarea lor de catre diversi autori au in mod inevitabil multe puncte comune. Contributia noastra personala la elaborarea acestei lucrari consta in organizarea materialului in patru mari capitole, in adaugarea unor idei noi in multe privinte si in bogatia exemplelor aduse pentru ilustrarea diverselor aspecte puse in discutie; unele dintre aceste exemple au fost preluate din lucrari dedicate diverselor idiomuri si in parte chiar din lucrari de sinteza, altele au fost adunate in situ, de la vorbitorii diferitelor idiomuri in tarile arabe, indeosebi din vorbirea curenta a membrilor din toate tarile arabe ai Academiei de Limba Araba din Cairo, dar si de la vorbitorii obisnuiti din tari arabe sau aflati in Romania temporar sau definitiv.

Ne exprimam speranta ca acest Compendiu sa reprezinte doar introducerea pentru un amplu studiu asupra dialectelor arabe de o reala utilitate atat pentru studentii care invata limba araba cat si specialistii care lucreaza in domenii legate de aceasta specialitate sau apropiate de ea.

Autorii.

Date tehnice

Titlu: Compendiu de dialectologie araba
Pret: 25,00 RON
ISBN: 978-606-647-397-2
Format: A5 14,5 x 20 cm
Pagini: 194

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.064 sec