Comoara grecilor

Comoara grecilor
Preț: 39,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 536
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere si note de Doina Racoviceanu
Dupa o tinerete aventuroasa, Heinrich Schliemann, devenit milionar prin forte proprii, la patruzeci si sapte de ani vrea sa-si indeplineasca visul: sa descopere Troia. Ca si Alexandru cel Mare, stie Iliada pe de rost si este convins ca, urmind descrierile lui Homer, poate gasi cetatea. Filologii, istoricii si arheologii de la sfirsitul secolului XIX cred ca Troia este un mit si ca Homer n-a existat niciodata, Iliada nefiind decit o culegere de balade nascocite de aezi. Pe Heinrich, un autodidact, savantii il dispretuiesc si-l socotesc un exaltat. Asta il indirjeste. Impetuos si hotarit, vrea o sotie grecoaica, admiratoare a lui Homer, care sa-i fie alaturi in proiectele sale arheologice. O intilneste pe Sofia Engastromenos si, in pofida diferentei de virsta de treizeci de ani, ea se va dovedi perechea ideala – cite fete s-ar casatori cu un milionar, alaturi de care sa trudeasca apoi cu anii pe santiere arheologice izolate de lume, sapind cot la cot cu barbatii in tarina si noroi, in conditii precare, infruntind lipsuri, suspiciuni si boli urite, pentru o glorie efemera si tot timpul contestata?

„Comoara grecilor este o istorie frumoasa, calda, plina de sensibilitate, despre doi oameni pe care dragostea i-a facut mai puternici.” (San Diego Union)

„Amestecul pe care-l face condeiul atotcuprinzator al lui Stone cu visul maret al lui Schliemann este intr-adevar irezistibil. Rar gasesti un melanj in care faptul istoric sa se alature atit de bine pasiunii descoperitorului.” (Chicago News)

„Un adevarat studiu asupra pasiunii, Comoara grecilor este, poate,cea mai buna carte a lui Irving Stone de la bestsellerul Agonie si extaz.” (Charlotte Observer)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.019 sec