Comert si loisir in vechiul Bucuresti

Comert si loisir in vechiul Bucuresti
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 184
Format: 13x20
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Editie prefatata si ingrijita de Adrian Majuru

Lelia Zamani este licentiata in istorie a Universitatii din Bucuresti (1991). Si-a sustinut doctoratul in stiinte sociale (2007). Este muzeograf la Muzeul Municipiului Bucuresti din 1991. A mai publicat volumul Bucurestii in sarbatoare (editura Cartea de buzunar, 2003). A colaborat cu mai multe reviste de specialitate, in care a publicat studii si articole privind istoria Bucurestiului, precum Etudes Roumaines et Aroumaines, Revista Arhivelor Statului si anuarele editate de Muzeul National de Istorie, Muzeul National Cotroceni si Muzeul Municipiului Bucuresti.
„Volumul Comert si loisir in vechiul Bucuresti al Leliei Zamani povesteste legatura aproape insesizabila dintre comert si loisir. Hanurile au fost atat adevarate factorii comerciale sau manufacturiere, cat si spatii ale consumului si recreerii. Lelia Zamani surprinde foarte delicatul fenomen al transformarilor comerciale, de la apropierea candida si familiara a Orientului balcanic la robustetea si rigurozitatea Occidentului, prin filtrul sensibil al loisirului.”
Adrian Majuru
„Cartea abordeaza rolul important pe care l-au avut, la vremea lor, hanurile. Aparute in a doua jumatate a secolului al XVII-lea, in stransa legatura cu dezvoltarea economica, ele au reprezentat, pe langa o cerinta imperativa a comertului bucurestean, si locuri pline de culoare. Erau un amalgam de ziduri trainice, etnii si marfuri, niste edificii care mult timp s-au contopit cu soarta orasului, fiind parte si sprijin in incercarile la care natura si oamenii au supus de-a lungul timpului asezarea de pe malurile Dambovitei.”
Lelia Zamani

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.015 sec