Colosul din Maroussi

Colosul din Maroussi
Preț: 24,95 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 216
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba engleza si note de Cristina Felea

Al zecelea volum din seria pe care Editura Polirom o dedica lui Henry Miller, „un scriitor de neegalat” (Norman Mailer).

Colosul din Maroussi este un gen aparte de jurnal de calatorie, scris in maniera foarte intensa, subiectiva si candida a lui Henry Miller. In 1939, resimtind amenintarea razboiului si a retardului artistic, Miller pleaca in Grecia, la invitatia prietenului sau, scriitorul Lawrence Durrell si, impresionat de peisajele si de oamenii pe care ii intilneste pe parcursul calatoriei sale – in special de scriitorul grec George Katsimbalis, caruia i-a dedicat cartea sa –, incepe sa-si astearna pe hirtie opiniile radicale despre razboi, impresiile si transformarile spirituale prin care trece zi de zi, in contact cu locuri si oameni care il fascineaza profund. Ca orice calatorie spirituala, si aceasta sta sub semnul epifaniei, al experientei liminale si al renasterii, in care omul se regaseste „gol ca un salbatic”, eliberat de orice notiuni idealiste despre Dumnezeu, credinta si morala.

„Colosul din Maroussi este o carte deosebita de tot ce s-a scris pina acum despre Grecia. Un teritoriu iubit si urit in acelasi timp, cu o istorie atit de bogata, ea are privilegiul de a fi batuta cu pasul si apoi descrisa de un scriitor innascut, cu o perspectiva istorica si literara inedita.” (The New York Sun)

„Ce poate fi mai bine-venit decit o carte de calatorii atit de prietenoasa despre Grecia, scrisa de autorul Tropicelor?” (The New Republic)

„Colosul din Maroussi isi trage energia dintr-o calatorie elena de noua luni. In aceasta perioada, Miller a pregatit terenul pentru un adevarat imn adus unei culturi din care lumea inca se hraneste.” (The New York Times)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec