Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare 15 Februarie 2013

Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare  15 Februarie 2013
Preț: 69,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 904

DESCRIERE

Ediţia a 14-a a lucrării Codul fiscal şi Normele metodologice de aplicare cuprinde toate modificările legislative aduse Codului fiscal şi Normelor metodologice de aplicare a acestuia, publicate în Monitorul Oficial al României până la data de 15 februarie 2013.
Lucrarea prezintă avantajul că pe lângă textul Codului fiscal (cu ultimele modificări şi completări aduse prin O.G. nr. 8/2013 – M.Of. nr. 54 din 23 ianuarie 2013, rectificată în M.Of. nr. 77 din 6 februarie 2013) şi al Normelor metodologice de aplicare a acestuia (cu ultimele modificări şi completări aduse prin H.G. nr. 20/2013 – M.Of. nr. 48 din 22 ianuarie 2013), inserate direct sub articolele din Cod la care se referă, sunt prezentate şi deciziile Comisiei fiscale centrale emise de la data apariţiei Codului şi până în prezent. De subliniat că aceste decizii sunt importante întrucât potrivit art. 8 alin. (2) din Anexa 2 la Ordinul ministrului finanţelor publice
nr. 1765/2011, soluţiile unitare adoptate prin decizii ale comisiei şi aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice sunt aplicabile de la data intrării în vigoare a actului normativ avut în vedere la soluţionarea fiecărei.
De asemenea lucrarea aduce în atenţia celor interesaţi trimiteri la legislaţia secundară (ordine ale ministrului finanţelor publice, ordine ale preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală) dar şi legislaţia conexă precum şi recursurile în interesul legii şi deciziile Curţii Constituţionale, pentru a se asigura o completă cunoaştere şi înţelegere a dispoziţiilor legale.
Pentru a veni în ajutorul celor care doresc să aprofundeze dreptul fiscal sunt incluse în lucrare trimiteri la doctrina de specialitate şi jurisprudenţa naţională, publicate în revistele de specialitate.
Lucrarea Codul fiscal şi Normele metodologice de aplicare se doreşte a fi un instrument util în cunoaşterea şi aplicarea legislaţiei fiscale atât pentru consultanţii fiscali cât şi pentru contabili, avocaţi, magistraţi, studenţi, practic pentru oricine este interesat sau lucrează în domeniile juridic, economic, fiscal, financiar, contabil. Nu în ultimul rând, lucrarea se poate dovedi utilă şi pentru teoreticieni, în special prin trimiterile la legislaţie, jurisprudenţă şi, desigur, doctrină.

Data aparitiei: 25 Feb 2013
Nr pagini : 904

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.061 sec