Codul de procedura fiscala Comentat si adnotat cu legislatie secundara si complementara, jurisprudenta si norme metodologice

Codul de procedura fiscala Comentat si adnotat cu legislatie secundara si complementara, jurisprudenta si norme metodologice
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-673-663-3
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Include Sinteza noutatilor si Tabel de corespondenta: noul Cod de procedura fiscala, in vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Codul de procedura fiscala comentat și adnotat iși propune sa fie un instrument practic si util atat pentru profesioniștii din domeniul fiscal, cat și pentru cei care doresc sa ințeleaga aspectele procedurale ale relației cu autoritațile fiscale. In acest scop, dupa textul actualizat al Codului de procedura fiscala au fost inserate normele metodologice și instrucțiunile privind procedura de contestare a actelor administrative fiscale, trimiteri la legislatia secundara sau complementara, dupa caz, precum și jurisprudența relevanta pentru interpretarea corecta a dispozițiilor legale. Pe langa sistematizarea informatiei legislative, cu evidențierea modificarilor survenite de-a lungul timpului, au fost incluse comentariile autorului, precum și opinii exprimate in doctrina ori publicate pe site-urile autoritatilor fiscale. Toate acestea reprezinta instrumente de validare sau de corectare a propriilor opinii si interpretari ale legislatiei fiscale.

In completarea textului Codului și in Anexe au fost incluse acte normative, actualizate, care detaliaza modul de aplicare a acestui Cod. Astfel, au fost preluate Deciziile Comisiei fiscale centrale și Comisiei de proceduri fiscale privind probleme de procedura fiscala, legislația privind eșalonarile la plata, reglementari privind prețurile de transfer, rambursarea TVA și restituirea sumelor de la buget, reglementarea cazierului fiscal, regimul contravențiilor, Legea contenciosului administrativ și Legea pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale etc.

Chiar daca in anul 2016 va intra in vigoare un Cod de procedura fiscala nou (actualizat), aceasta lucrare constituie o referința utila pentru soluționarea spețelor referitoare la perioada de pana la 31 decembrie 2015.

Date tehnice

  • Titlu: Codul de procedura fiscala
  • Pret: 50, 00 RON
  • ISBN: 978-606-673-663-3
  • Format: Academic

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0173 sec