Cine a castigat Razboiul Mondial al Religiilor?

Cine a castigat Razboiul Mondial al Religiilor?
Preț: 24,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 192
Format: 13x20
Categoria: Proza

DESCRIERE

Editie revazuta si adaugita
Patru slujitori religiosi – un calugar budist, un imam, un preot catolic si un preot ortodox – isi disputa intiietatea intr-un Campionat Mondial al Religiilor, organizat, sub amenintarea mortii, intr-un ospiciu.
Fiecare competitor are dreptul de a pune trei intrebari, atacind religia rivalului sau. O intrebare dureaza un minut. Un raspuns dureaza un minut. Religiile sint obligate astfel sa-si dezvaluie o parte din punctele vulnerabile. Nu se mai pot ascunde cu usurinta in labirinturile lor de vorbe. Totul se desfasoara sub ochii „spectatorilor”. Ei pot cintari si judeca fara mila. Ca intotdeauna, razboiul de vorbe se transforma intr-o baie de singe. Ramine totusi intrebarea: cine a cistigat Razboiul Mondial al Religiilor? Moartea sau o noua religie, care primeste numele Sfinta Psihiatrie?

„In iarna lui 2001 am avut ocazia sa fac parte din juriul UNITER pentru „piesa anului”, iar dintre cele aproape 60 de piese care mi-au trecut prin mina, una mi s-a parut ca se detaseaza net: o drama polifonica, despre un turnir delirant al religiilor arbitrate de nebunie. Am votat-o pentru primul loc, atras de verva dementei teatralizate si de amplitudinea vizionara.
Cind s-au deschis plicurile, a iesit la iveala si identitatea piesei pe care o sustinusem: Cine a cistigat Razboiul Mondial al Religiilor?, drama in trei acte de Daniel Banulescu.
Ca literatura dramatica, piesa e deosebit de spectaculoasa: o sinteza teatrala neobisnuita intre poezie si roman, realizare de substanta made in Daniel Banulescu.” (Paul Cernat)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec