Cind strugurii se prefac in vin

Cind strugurii se prefac in vin
Preț: 19,95 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-23-3031-9
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 72
Format: 13,5x20

DESCRIERE

De la gradul zero al scriiturii lirice la ecouri de mit antic si reflexe multimedia, noul volum al Ioanei Ieronim difera de cartile anterioare prin asumarea propriei sentimentalitati. Daca pina acum poeta cauta „adevarurile” lumii, notate, pe cit posibil, fara distorsiuni subiective, in versurile de fata ea foloseste instrumentele expresive – libera de mode si de anxietatea influentei – intr-o aventura a autocunoasterii, o interogare de sine in teritoriul privilegiat al sentimentelor.

„Poeta greu de clasificat intr-o directie anume a poeziei contemporane. Poemele ei redimensioneaza lirismul, prin introducerea coerentei epice.” (Carmen Musat)

„Pe harta poetica a literaturii romane din ultimele decenii este foarte sus.” (Paul Cernat)

„O natura poetica adevarata, egala cu sine. Ne aflam in fata unei poete increzatoare in valorile perpetue ale vietii.” (Gheorghe Craciun)

„Poezie emfatic prezenta, dar existind si intr-o alta lume, mitica. Versuri avind urgenta stirilor de dimineata.” (Andrei Codrescu)

„Poeta isi accepta conditia cu un fel de austeritate, de nobila incrincenare.” (Dan Cristea)

„Un ritm plenar al vietii, o autenticitate contaminanta.” (Dinu Flamand)

„Viziunea poetei este intelegatoare, de o cruzime indirecta, daca pot spune asa, caci niciodata observatia nu e alterata de aprecieri si judecati. Mitologiile Ioanei Ieronim nu fac altceva decit sa valorifice comunul si derizoriul, sa identifice ratiunea lor interna de a fi.” (Nicolae Manolescu)

„Subiectul se simte un «martor in rezonanta» al propriei existente, pornit in cautarea verbului multiplu cuprinzator.” (Ion Pop)

„Poezia ei traieste cu miinile goale in mijlocul realitatii.” (Eugen Simion)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0148 sec