Chirurgie volumul I. Propedeutica si tehnici de baza

Chirurgie volumul I. Propedeutica si tehnici de baza
Preț: 65,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 299
Format: 17x24
Categoria: Umana

DESCRIERE

Chirurgie volumul I. Propedeutica si tehnici de baza. Fane Ghelase


Lucrarea de fata prezinta o serie de capitole curriculare necesare pentru introducerea in studiul pregatirii medicale in special pentru studentii anului II, asistenti medicali si moase, dar si pentru alte categorii de studenti medicisti, capitole utile pentru practica de spital si ambulator.

In afara notiunilor de asepsie si antisepsie, infectie, sterilizare, hemoragie, traumatisme, soc, anestezie, antibiotice, utile oricarui cadru medical, manualul prezinta si unele tehnici medico-chirurgicale elementare de baza ale practicii profesiunii medicale cum sunt: instrumentarul pentru chirurgie deschisa si laparoscopica, injectiile, incizia si sutura, pansamentele, drenajul, cateterisme etc.

Am prezentat de asemenea unele notiuni de baza ale acordarii primului ajutor in urgente medico-chirurgicale cum sunt hemostaza, resuscitarea cardio-respiratorie, transfuzia, oxigenoterapia etc.

Manualul are o prezentare clara, didactica, ilustrat cu multe desene si fotografii ce fac parcurgerea sa cu multa placere si notiunile mai accesibile intelegerii si fauririi lor.


Autori coordonatori
Prof. univ. dr. Fane Ghelase
Prof. univ. dr. Dorin Mercut

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.068 sec