Chipul tau miine. 2. Dans si vis

Chipul tau miine. 2. Dans si vis
Preț: 34,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 408
Format: 10,6x18
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere din limba spaniola de Andrei Ionescu
Dans si vis este a doua parte a trilogiei Chipul tau, miine – un proiect literar ambitios, ce aminteste pe alocuri de „jocul cerebral al lui Borges, de umorul negru al lui Pynchon si de lirismul meditativ al lui Proust.

Volumul continua povestea peripetiilor lui Jaime Deza, un expatriat spaniol care traieste in prezent la Londra si lucreaza ca analist pentru Serviciile Secrete MI6, unde interpreteaza vietile persoanelor aflate sub observatie si anticipeaza posibilele lor actiuni. Stapinind admirabil mecanismele reflectiei si digresiunii, descompuse cu minu­tiozitate pina la constituentii lor ultimi, Javier Marias imbina suspansul romanelor de spionaj cu lirismul roma­nelor de dragoste, oferind cititorului o meditatie tulbu­ratoare asupra iubirii si geloziei, asupra pericolelor cunoas­terii si ale limbajului si asupra violentei.

„Chipul tau miine este pus, pe buna dreptate, alaturi de In cautarea timpului pierdut, iar Proust n-ar avea nici un motiv sa se supere.”(The Observer)

„Scrisa de unul dintre cei mai originali scriitori contemporani, a doua parte a trilogiei Chipul tau miine, Dans si vis este o carte la fel de implinita si de surprinzatoare ca si celelalte volume ale lui Javier Marias. Ea are insa in plus un efect imediat asupra cititorului, senzatiile lecturii nelasindu-se prea mult asteptate.” (The Washington Times)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.018 sec