Chimie: Sinteze, aplicatii, experiente - ghidul elevului clasa a VII-a

DESCRIERE

Lucrarea de fata se adreseaza elevilor din clasa a VII-a. Pentru ca programele scolare sunt intr-o continua schimbare, caietul cuprinde atat continuturile prevazute de actuala programa de chimie pentru clasa a VII-a cat si continuturi suplimentare, unele dintre ele intalnite la concursurile scolare de chimie si de stiinte ale naturii.

Profesorii vor recomanda elevilor continuturile din programa scolara in vigoare si aplicatiile corespunzatoare acestor continuturi.

Caietul este structurat pe unitati de invatare.

In secventa "Retineti" sunt prezentate cele mai importante informatii referitoare la conceptele chimice studiate.

Sigla "Rezolvati si invatati" introduce fise de lucru care cuprind mai multe tipuri de itemi. Rezolvarea acestora faciliteaza procesul de predare- invatare si ti ajuta pe elevi sa inteleaga si sa asimileze mai usor noile informatii.

Secventa "Aplicatii" cuprinde exercitii si probleme prezentate in ordinea cresterii gradului de dificultate. Aplicatiile complexe si dificile sunt marcate cu asterisc. Acolo unde este cazul sunt prezentate modele de rezolvare a problemelor de chimie.

La sfarsitul caietului se afla fisele de laborator concepute pe unitati de invatare, cuprinzand rubricile: experimentul, reactivi si ustensile, modul de lucru, observatii si concluzii. Fiecare fisa de laborator asigura prezentarea experimentului si prelucrarea observatiilor.
Autori:

Cecilia Vasile prof. gr. I Scoala Generala Mihai Eminescu Ploiesti
Emilia Meirosu prof. gr. I Grup scolar "Romeo Constantinescu" - Valenii de Munte
Elena Alexandrescu prof. gr. I, Colegiul National "Mihai Viteazul" PloiestiFormat: Manual, 140 x 200 mm, bicolor
Anul aparitiei: 2007
Nr pagini: 208

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0217 sec