Chaturanga

Chaturanga
Preț: 24,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 160
Categoria: Romane

DESCRIERE

Autor Rabindranath Tagore

Un roman in care dragoste si religia joaca sah, sau mai bine zis chaturanga, stramos al nobilului joc, ce se joaca nu in doi, ci in patru... Cel mai neobisnuit si frapant roman al lui Tagore, Chaturanga este tot ceea ce nu va asteptati de la o carte a Indiei, tara religiei.
Daca cineva vrea sa se familiarizeze în profunzime cu opera lui TAGORE, acest monstru sacru al literaturii indiene si al celei universale, primul premiat cu Nobel al Asiei,în România acest lucru era pâna astazi practic imposibil. Tagore a fost înca de la început (imediat dupa premierea lui cu Nobel), publicat nestiintific si pe sarite, adeseori prin intermediul limbii franceze. Editura noastra îsi propune sa-l publice pe Tagore într-o serie de autor,în colectia TAJ LONGSELLER. Cititorii vor citi în româneste sute de pagini inedite de Tagore, inclusiv marile sale romane. La proiectul Tagore lucreaza cei mai cunoscuti specialisti în domeniu.
CHATURANGA, aceasta„Pasare spin“ a Indiei, unul dintre cele mai dramatice si intense romane ale autorului si în mod sigur cel mai neobisnuit si frapant, este tot ceea ce nu va asteptati de la un roman al Indiei, tara religiei! Este o stranie poveste despre iubire si religie în care adeseori personajele„pozitive“ sunt ateii, iar„credinciosii“ sunt pusi la colt! Ipocrizia religioasa, falsii maestri, fascinatia sectelor, locul femeii si dragoste în tot acest aranjament,sunt subiecte tabu abordate de Tagore,în acest roman mic dar exploziv.
Un romanîn care dragostea si religia joaca sah, sau mai bine zis chaturanga, stramos al nobilului joc, care se joaca nu în doi, ci in patru. Doi prieteni, atei convinsi, devin, printr-o spectaculoasa schimbare de destin, ferventi ucenici ai unui guru religios. Atunci când în viata lor apare frumoasa Damini, totul se naruiesteîn jurul lor. Totul,într-un stil lucrat parca de un ceasornicar– antipoetic, calculat, geometric.
Roman ecranizatîn anul 2008. Filmul a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Montreal.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.028 sec