Cercul virtuos

Cercul virtuos
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 300
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Umorul negru, absurdul, autoironia, prezentarea lumii reale prin intermediul unei oglinzi ce deformeaza si recompune totodata, intr-o maniera caleidoscopica, imbinarea stilurilor, imaginatia debordanta combinata cu o structurare adesea extrem de concisa, alteori digresiva, grotescul, alternarea dintre „realitate” si „celelalte realitati” sunt elemente ce fac din H. Salem nu un simplu umorist, ci un autor de-a dreptul postmodern, complex si inspirat totodata, intentiile sale scriitoricesti mergand mult mai departe decat se intelege in general prin umor ca mijloc de divertisment.
Cristina Deutsch

Opera lui Hary Salem este un manual de scriere rapida in felul dicteului automat pe care il foloseau avangardistii. Scrisul devine mai important decat gandirea, crezand ca o elibereaza . Mai mult, ii urmeaza erorile, de aceea sunt admisibile si greselile de tipar. Supararea pe lume te aseaza la masa de scris si nu mai este important ce scrii pentru ca a scrie inseamna a gandi. .
Mircea Ghitulescu

Avea o minte ascutita si un spirit necrutator. Chiar in primele sale carti, care pareau „serioase”, filonul satiric nu-l putea ascunde indeajuns. Salem avea si umor, un umor intelectual si subtire. Era cucerit de farmecul dialogului si, desigur, nu intamplator a scris si teatru, care cred ca se potrivea perfect firii sale. .
Aurel Storin

H Salem era un om bun structural si de aceea spiritul ludic nu facea nici un efort pentru a se evidentia in romanele, povestirile si versurile pe care le-a scris. Imaginarul trecea uneori dincolo de frontierele prozei clasice si evada in domeniul „stiintifico-fantastic”, cum este cazul romanelor „Cercul virtuos”, „Intrerupatorul” si „Motorul cu aplauze”, scrise cu o fantezie dezlantuita si dezinvolta. .
Bujor Nedelcovici

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.038 sec