Cele patru legaminte - Ghid practic

Cele patru legaminte - Ghid practic
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 224
Format: 11,5x16

DESCRIERE

În lucrarea „Cele Patru Legaminte”, Don Miguel Ruiz ne-a indicat un cod de conduita simplu, dar extrem de eficient, prin care ne putem redobândi libertatea personala si fericirea pe care o meritam.
„Ghidul practic al Celor Patru Legaminte” merge mai departe, dezvaluindu-ne noi aspecte ale calatoriei prin care ne putem redescoperi luciditatea si întelepciunea sinelui nostru autentic.
# Acest Ghid practic merita sa fie citit nu numai de catre cei care au citit prima carte a lui Don Miguel, ci si de catre toti cei care doresc sa uite de suferinta, ajungând maestri în arta de a trai în mod natural: adica în starea de fericire. În aceasta carte veti gasi revelatii referitoare la: felul în care putem întrerupe si anihila procesul de îmblânzire, proces prin care teama ne înlantuie si ne mentine într-o stare de sclavie;
# secretele prin care ne putem amplifica vointa, sau credinta, prin aplicarea puterii cuvântului;
# idei-forta care ne pot ajuta sa devenim maestrii propriei noastre vieti;
# un dialog cu Don Miguel despre punerea în practica a Celor Patru Legaminte;
# istorii reale ale celor care au aplicat Cele Patru Legaminte.
Cele patru legaminte reprezinta un instrument al transformarii. Ele ne permit sa oprim procesul de auto-judecata si sa începem un alt mod de viata.

Fragment din carte

Orice om traieste într-o realitate virtuala. Practic, nu avem de ales: mintea este programata sa viseze, iar acest proces poate fi uneori atât de frumos… Daca ne întâlnim cu cineva si îi captam atentia, putem începe imediat un schimb de informatii, iar în curând vom sti foarte multe lucruri despre visul lui. Putem afla astfel cine sunt prietenii lui, cu ce se ocupa, care sunt filmele lui preferate, sporturile, etc., în functie de ceea ce este dispus acesta sa proiecteze asupra noastra. Exista atâtea posibilitati, care alcatuiesc o întreaga realitate subiectiva, la fel de reala ca si oricare alta.
Întelegerea faptului ca visam poate avea efecte uluitoare. De ce? Deoarece atunci când întelegem ca visul nostru este alcatuit din lumina, devine limpede faptul ca noi ne putem schimba cu viteza luminii, iar viata noastra poate începe sa se schimbe instantaneu. Întelegem atunci ca ne putem schimba convingerile oricând dorim, caci ele nu mai sunt rigide. Motivele de îngrijorare nu ni se mai par la fel de reale, caci stim ca totul este un vis, care se poate schimba. Toate elementele visului care alcatuiau înainte cunoasterea noastra, fiind prinse în sistemul de convingeri, nu mai sunt acum rigide; ele nu mai reprezinta adevarul pentru noi, iar noi stim acest lucru.
Dupa ce am înteles ca visam, cunoasterea nu ne mai poate controla credinta. Dimpotriva, credinta începe acum sa ne controleze cunoasterea, legamintele si convingerile. Acceptam acum faptul ca este propria noastra responsabilitate schimbarea visului, în masura în care nu ne place ceea ce traim.
Dupa ce vom întelege ca visam, vom sti ca si ceilalti viseaza, indiferent daca sunt constienti sau nu. Ne vom da seama atunci ca felul în care privesc acestia lumea nu are nimic de-a face cu noi. În acest moment, noi nici macar nu mai încercam sa nu interpretam faptele într-o maniera personala. Acest lucru se produce în mod natural, caci vedem ca ceilalti viseaza, astfel încât tot ceea ce fac sau spun ei nu reprezinta altceva decât punctul lor de vedere personal. Evident, oamenii din jurul nostru vor continua sa interpreteze lucrurile într-o maniera personala. Ei vor continua sa se foloseasca de Cartea Legii personale pentru a ii judeca pe toti, inclusiv pe noi, dar noi nu ne vom mai da osteneala sa ne aparam de Cartea Legii lor personale, constienti ca orice le-am spune, ei nu ne vor crede decât daca îsi vor schimba maniera de a visa.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.092 sec