Cele mai frumoase povesti

Cele mai frumoase povesti
Preț: 99,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-704-040-1
Anul publicării: 2014
Pagini: 224

DESCRIERE

Descoperă lumea plină de frumusețe și culoare a poveștilor lui Andersen. Lasă-te condus în palatul de gheață al Crăiesei Zăpezii, coboară în adâncul mării împreună cu Mica Sirenă, apoi întâlnește-te cu zânele și elfii care trăiesc în flori. Rând pe rând, personajele ne istorisesc întâmplări emoționante. Iubirea și durerea, bucuria și suferința lor ne amintesc de propria noastră viață, impresionându-ne și stârnindu-ne cele mai profunde nostalgii.
Arnica Esterl, cunoscută naratoare, a prelucrat câteva dintre cele mai frumoase povești ale lui Andersen, respectând sensibilitatea scrierilor acestuia.Anastasia Arhipova, o pictoriță de naționalitate rusă, a creat, cu stilul ei inconfundabil, ilustrații minunate, cu adevărat magice.Astfel, textul se întrețese cu imaginile, făcând din acest volum de povești o carte de neuitat a copilăriei.


Degetica 7
Mica sirenă 37
Prinţesa şi bobul de mazăre 81
Hainele cele noi ale împăratului 89
Prinţesa şi porcarul 111
Soldatul de plumb 131
Crăiasa Zăpezii 149
Fetiţa cu chibriturile 173
Bradul 195Povestitorul Hans Christian Andersen s-a născut în 1805 la Odense, pe insula Fünen. Încă de mic, a trăit într-o lume a lui, plină de visuri şi de imagini fantastice. Nu-i plăcea să se joace cu alţi copii, preferând să-și petreacă timpul într-o încăpere în care ţeseau niște bătrâne sărmane. Acolo se simțea în largul lui și era considerat un copil deosebit de „isteţ”. Tot acolo a ascultat primele basme.
Povestirile femeilor, ca şi figurinele ciudate, cioplite din lemn de bunicul său, un om singuratic şi sensibil, i-au sporit tendinţa spre reverie.
În mijlocul naturii, Hans Christian Andersen descoperea viaţa adevărată, de aceasta fiind legate poveștile sale cele mai frumoase și mai pline de tâlc.
A început să scrie având ca sursă de inspirație întâmplările prin care trecuse în călătorii și imaginația sa uimitoare. Merii înfloriţi, parfumul florilor de soc şi răţuşca cea urâtă au devenit una, strângându-se în ceea ce el a numit „Povestea vieţii mele”.
Basmele lui Andersen sunt îndrăgite în întreaga lume, atât de copii cât şi de adulţi. Autorul însuşi scria: „Copiii se mulţumesc, în majoritatea cazurilor, cu ceea ce aş numi personaj şi fir narativ; cei mai în vârstă sunt interesaţi, dimpotrivă, de ideea mai profundă”.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.047 sec