CELE DOUĂ DIANE - vol. 1 si 2

Preț: 48,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

CELE DOUĂ DIANE - vol. 1 si 2

"Cele două Diane" despre care povesteşte Alexandre Dumas tatăl sunt Diana de Poitiers, amanta favorită a lui Henric al II-lea, şi fiica ei, Diana de Castro. Principalul erou masculin al istoriei este Gabriel, care află la 18 ani că e de fapt conte de Montgomery. Deşi personajele sunt inspirate din realităţile secolului al XVI-lea, romanul este totuşi o ficţiune. Este o lectură fabuloasă cu iubiri cărora soarta le e potrivnică, mistere, trădări şi intrigi.
În primul volum, povestea lui Gabriel şi a Dianei se intersectează cu cea a lui Henric al II-lea şi a soţiei sale Catherine de Medici. Dragostea lor se loveşte de Diana de Poitiers, cea rece şi fără suflet, de maşinaţiunile de la curtea Franţei şi de asediul cetăţii Saint Quentin şi recucerirea Calais-ului. Gabriel este gata să rişte totul pentru a câştiga bunăvoinţa regelui şi pentru a-l face să elibereze prizonierul misterios de la Châtelet, singurul care le-ar putea spune dacă se pot iubi sau sunt cumva... fraţi.

În volumul al doilea, soarta şi circumstanţele pe care nu le poate controla, îl aduc pe Gabriel tot mai aproape de destinul prezis de Nostradamus. Ultima parte a romanului schimbă uşor direcţia şi se concentrează mai puţin pe iubirea celor doi şi mai mult pe tulburările tot mai mari dintre catolici şi hughenoţi, pe conspiraţia Ambroise, ca şi pe lupta pentru tron dintre ducele de Guise şi Catherina de Medici.


Despre autor:
Alexandre Dumas (tatăl) este un scriitor francez din secolul al XIX-lea, a cărui operă a fost tradusă în peste 100 de limbi. Romanele lui istorice de aventură au fost adaptate în aproape 200 de filme. Primul lui volum - "Cei trei muşchetari" - este una dintre cele mai citite cărţi de toate generaţiile din ultimele două secole.
Cele mai multe dintre romanele lui Dumas se inspiră din istoria Franţei; "După douăzeci de ani" şi "Vicontele de Bragelonne" continuă "Cei trei muşchetari". "Regina Margot", "Doamna de Monsoreau" şi "Cei patruzeci şi cinci" formează o trilogie inspirată dim domnia familiei Valois. Alte romane ("Colierul reginei", "Ange Pitou" etc.) descriu declinul monarhiei franceze. O faimă, cel puţin egală cu cea a "Celor trei muşchetari" o are romanul inspirat din realitatea contemporană, "Contele de Monte Cristo" (1844).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0151 sec