Cele cinci nivele ale atașamentului.

Cele cinci nivele ale atașamentului.
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8460-13-0
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 178

DESCRIERE

Această credința despre ceea ce este adevărul, la rândul său crează toate răspunsurile emoționale ulterioare.
Pot crea cea mai frumoasă relaţie cu mine însumi sau una devastatoare. Singura persoană care poate controla visul meu personal sunt eu însumi.

Ne este mai uşor să‐i atribuim unui lucru exterior putere decât să vedem că noi suntem puterea care aduce acel lucru în viaţa noastră. Noi suntem responsabili pentru noi înşine şi pentru realitatea noastră. Noi suntem creatorii visului pe care îl trăim.

…un simplu nu spus în minte ne poate opri să acţionăm, fapt care arată cât de puternice sunt aceste acorduri: le folosim pentru controlul capacităţii de a acţiona.

Cartea Cele cinci nivele ale ataşamentului constituie o sumă de repere cu scopul de a înţelege modul cum ne ataşăm de punctul nostru de vedere, dar şi de a ne deschide către noi posibilităţi. Pe măsură ce gradul de ataşament creşte, întrebarea „cine sunt eu” devine „ce ştiu eu”.

Ataşamentele acţionează asemeni ochelarilor de cal, ne limitează câmpul vizual şi ne impun o anumită direcţie în viaţă. Cu cât este mai mare nivelul ataşamentului, cu atât mai puţin putem vedea.

Având conştiinţa ataşamentului nostru faţă de o credinţă sau o idee, redobândim ceva foarte important, şi anume capacitatea de a alege, de a spune „da” sau „nu” în fiecare situaţie. Adevărata libertate individuală înseamnă să fim capabili să alegem între „da” şi „nu” pe deplin conştienţi de ceea ce vrem şi de ceea ce nu vrem, în loc să permitem cunoaşterii să ne controleze şi să ne dicteze în fiecare moment cine ar trebui să fim. Adevărata libertate este aceea de a alege; ea reprezintă liberul arbitru. Avem toate acordurile despre cum alegem să ne trăim viața și ceea ce credem că adevărurile noastre personale sunt. Dar ceea ce am putea să nu realizăm este faptul că fiecare dintre aceste acorduri reprezintă un atașament.

În această lucrare revoluționară, Ruiz definește fiecare dintre cele cinci niveluri de atașare și ne invită să revendicăm adevărata noastră libertate de a deveni coștienți de structurile credinței noastre, realizând că acestea există numai prin acordurile noastre.

Înțelepciunea toltecă pentru lumea modernă este prezentată de autor într-un limbaj clar, accesibil continuând cu succes seria începută de Don Miguel Ruiz cu cartea "Cele patru legaminte"

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.043 sec