Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti - Volumul I

Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti - Volumul I
Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 644
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Cartea vă invită să descoperiţi, alături de Monica Tatoiu şi alte femei remarcabile ale spaţiului socio-cultural autohton, cele patru dimensiuni ale feminităţii româneşti.

"Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti" este primul proiect editorial care prezintă intr-o notă personală, confesivă, relaţiile esenţiale din existenţa femeii din România: relaţia cu sine, cu familia, cu profesiunea şi cu divinitatea. Aceste 4 dimensiuni ale spaţiului feminin sunt abordate în scurte eseuri de către cele peste 70 de autoare, într-o carte care radiografiază realitatea românească.

Prima dimensiune propusă de Monica Tatoiu autoarelor acestor mărturisiri a fost "o invitaţie către un "striptease" neconvenţional. Cât de importantă este relaţia mea cu mine? Cât de bine mă reprezintă oglinda? Cât de curajoasă sunt în a-mi recunoaşte slăbiciunile?..."

A doua dimensiune, importantă pentru traiectoria în viaţă, este răspunsul la întrebarea "cum mă percep ceilalţi, cum se reflectă persoana mea în oglinda reprezentată de cei cu care relaţionez".

A treia dimensiune din confesiunile autoarelor acestei cărţi vă dezvăluie "povestea acestui drum, de la sămânţă la rod, cu bucuriile şi durerile lui, a dilemei dintre profesia de femeie şi profesia socială a fiecăreia".

A patra dimensiune propusă povestitoarelor noastre o reprezintă "perspectiva spirituală asupra existenţei fiinţei umane, credinţa sau lipsa conştientizării ei".
Proiectul, unic în România, concretizat în acest prim volum, îşi propune să aducă în faţa publicului cititor o parte a diversităţii aspectelor gândirii feminine contemporane.

„Prima dimensiune, propusă autoarelor acestor mărturisiri, a fost o invitaţie către femeile dragi pe care le-am întâlnit de-a lungul ultimilor ani! Noi, femeile din România, am convenit să vindem OPTIMISM! Cred că fericirile şi nefericirile noastre sunt dependente de capacitatea de a ne teleporta înainte de a acţiona în relaţiile noastre cu ceilalţi. Pentru românce profesia de femeie este o competenţă necesară în orice CV, precum cunoaşterea unei limbi străine sau carnetul de şofer! Din fericire, noi, româncele, ne-am păstrat avantajul feminităţi. Prin intermediul cărţii, am încercat să stabilim un dialog deschis cu cititoarele, astfel încat să le sprijinim în fixarea unor repere autentice în călătoria prin viaţă”, - Monica Tatoiu, iniţiatoarea proiectului.

Proiectul a fost iniţiat şi coordonat de Monica Tatoiu. Toate cele 70 de autoare ale acestei cărţi sunt femei recunoscute în cadrul comunităţilor din care provin ori personalităţi ale unor domenii diverse:

* Daniela Albu
* Doina Alexandru
* Maria Almasi
* Brînduşa Armanca
* Irina Badrajan
* Linda Maria Baros
* Otilia Badescu
* Luminiţa Beldean
* Anamaria Beligan
* Liea Bisericaru
* Ioana Bot
* Valeria Botta
* Ruxandra Cesereanu
* Aura Christi
* Veronica Cochela Cogeanu
* Adela Cojan
* Luminiţa Coman
* Diana Cozma
* Andrea Deesy
* Ioana Dragan
* Angela Furtuna
* Felicia Gligor
* Mihaela Gligor
* Mariana Gorczyca
* Eugenia Harja
* Irina Horea
* Cristina Iacob
* Ivana Iancu
* Alina Ignat
* Doina Ignat
* Elena Ivanca
* Ramona Ioana Lacatus
* Elisabeta Lipa
* Otili Lupu
* Mariana Manta
* Luminiţa Marcu* Irina Mavrodin
* Alexandra Medrea
* Rodica Mihai
* Anca Mihalache
* Lorelai Mironescu
* Simona Modreanu
* Gabriela Neagu
* Veronica Niculescu
* Norma Nitescu
* Simona Noja
* Maria Olaru
* Andreea Maria Paul (Vass)
* Dora Pavel
* Irina Petras
* Raluca Pieleanu
* Carmen Pop
* Simona Popescu
* Marinela Porumb
* Sandra Pralong
* Camelia Proca
* Lucia Puscasu
* Andreea Raducan
* Rodica Roman
* Livia Rosca
* Georgeta Rus
* Oana Savin
* Cătălina Soare-Huell
* Elena-Brânduşa Steiciuc
* Viorica Susanu
* Mica Svab
* Grete Tartler
* Monica Tatoiu
* Adriana Teodorescu
* Crina Veres
* Daniela Vulcu
* Angela Zarojanu
* Emese Zoldi.

"Eu am avut, repet, un mare noroc. Uite, de pildă, pot spune fără ezitare că a fi o mamă bună înseamnă a fi ca mama mea. Nu glumesc. Protectoare şi exigentă, deschisă şi apropiată, a ştiut, cu har, să mă sprijine şi să mă sfătuiască, lăsându-mi libertatea de a alege şi de a descoperi singură. M-a şi criticat adesea, constructiv însă. Mă pregătesc şi eu să devin mamă. Nu pot decât sa sper că ma aseaman ei din acest punct de vedere. Proaspata mea căsnicie este o treaptă noua pe care urc. Un nou început, acela în care am decis să construiesc, alături de cealaltă jumătate, un întreg. O familie. Baza unui nou episod din filmul vieţii mele. O completare a puzzle-ului meu. O piesă importantă, centrală, în viaţă.

O spun cu toată convingerea, acum că trăiesc începutul unui miracol, începând să descopăr o mică minune în mine. Pot vorbi mult deja despre primele imagini şi cele 164 de bătăi pe minut ale omuleţului de 2 cm si ceva care abia ce începe să fie. El e împlinirea mea ca femeie şi a noastră ca familie. Este pur şi simplu fericirea în stare pură. Aşa că mă bucur că vin sărbătorile. De regulă ele îmi oferă ocazia de a sta împreună cu cei dragi, cu toată familia, cu părinţii, bunicii, sora mea şi de a mă întâlni cu mulţi prieteni. Acum, bucuria de a mă întoarce acasă, în Ardeal, acolo unde am copilărit şi unde sărbătorile au alt gust, e sporită. De cel puţin 164 de ori pe minut."

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.019 sec