Cea mai usoara cale de a-ti trai viata

Cea mai usoara cale de a-ti trai viata
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 176
Format: 13x20

DESCRIERE

Cea mai usoara cale de a-ti trai viata. Bazata pe Ho'oponopono o arta straveche de rezolvare a problemelor - Mabel Katz

Detaşează-te de trecut, trăieşte în prezent şi schimbă-ţi viaţa pentru totdeauna

Cartea Cea mai uşoară cale de a-ţi trăi viaţa ne oferă opţiuni garantate pentru rezolvarea tuturor problemelor noastre şi ne învaţă cum au apărut acestea şi care este cea mai sigură şi mai rapidă cale de rezolvare a lor.

Ea răspunde la întrebările noastre referitoare la aşteptările pe care le avem în viaţă şi tratează subiecte legate de credinţă, bani, teamă şi iubire.

Această uimitoare ediţie specială te invită să înţelegi şi să aplici tehnicile şi principiile Ho`oponopono, astfel încât să poţi experimenta „pe pielea ta” magia şi să descoperi miracolele vieţii.

……………………….

Ce anume atrage dificultăţile din viaţa ta?

Pe scurt, răspunsul la această întrebare este: „Tu însuţi!” Oricât de surprinzător ţi s-ar părea la prima vedere, aceasta nu este o veste proastă, ci una bună.

Motivul pentru care faci în permanenţă acest lucru este că nu ştii cum şi de ce îl faci. Această carte te ajută nu numai să înţelegi cauza tuturor problemelor tale, ci şi ce poţi face pentru a nu le mai crea în continuare. Iar partea cea mai frumoasă este că acest proces este cât se poate de simplu!

Citind cartea Cea mai uşoară cale de a-ţi trăi viaţa, vei descoperi secretele care te vor ajuta să îţi redescoperi adevăratul sine, să te pui din nou la unison cu viaţa şi să îţi recapeţi „puritatea inimii”, care reprezintă o stare de luciditate perpetuă.

Cu această ocazie, vei afla că marea majoritate a dificultăţilor cu care te confrunţi sunt cauzate de tiparele şi amintirile tale (păstrate din trecut), care sunt rulate la infinit de mintea ta subconştientă, împiedicându-te să fii cel care eşti cu adevărat.

Vei descoperi astfel că nu există probleme în afara ta şi că, de vreme ce există în interiorul tău, tu ai capacitatea de a-ţi asuma în proporţie de sută la sută responsabilitatea pentru ele şi de a le anihila.

Aceste adevăruri şi aceste tehnici reprezintă secrete străvechi practicate în cadrul tehnicii numite Ho`oponopono. Ele sunt la fel de relevante şi de uşor de aplicat astăzi cum erau cu secole în urmă.

Cunoaşterea şi aplicarea lor este fără doar şi poate Cea mai uşoară cale de a-ţi trăi viaţa abundentă, fericită şi care să te conducă la împlinire.

Fragmente din carte:

Cine sunt eu? Aceasta este cea mai importantă întrebare dintre toate, iar cei mai mulţi dintre oameni nu au nicio idee cât de simplu este răspunsul la ea.

…este important să ne aducem aminte că noi ne-am născut din acelaşi Vid Beatific şi că Lumina Perfectă ne-a creat după chipul şi asemănarea ei, adică „Perfecţi”, căci ceva perfect nu poate crea niciodată ceva imperfect.

A fi perfect înseamnă a nu avea opinii, convingeri şi judecăţi critice.

Noi suntem perfecţi! Nu putem spune însă acelaşi lucru despre gândurile, convingerile, opiniile şi judecăţile noastre critice, care sunt în mod evident imperfecte. Aceste amintiri şi programe mentale limitatoare şi generatoare de confuzie sunt inserate în conştiinţa noastră de către societate şi de experienţele pe care le-am trăit de-a lungul timpului.

Dacă devenim conştienţi de faptul că nu suntem totuna cu amintirile noastre, noi putem deveni martorii acţiunilor noastre, fără a ne simţi ataşaţi de rezultatul lor final, şi ne putem întoarce astfel la starea noastră primordială de perfecţiune.

Tot ce trebuie să faci în acest scop este să îţi observi reacţiile în faţa oamenilor şi a diferitelor situaţii, fără a te lăsa condus de ele. Dacă vei învăţa să controlezi acest proces, vei deveni din ce în ce mai conştient de gândurile, opiniile şi judecăţile tale critice, te vei distanţa de ele şi îţi vei păstra seninătatea în toate situaţiile. Dacă vei putea observa o situaţie fără a o eticheta, spunând că este bună sau rea, te vei elibera.

Din păcate, modul nostru obişnuit de operare constă în a aştepta anumite situaţii pentru a decide, a acţiona sau a simţi într-un anume fel. Noi „devenim” în funcţie de circumstanţele exterioare şi credem că suntem ceea ce am devenit. În acest fel, le permitem posesiunilor, circumstanţelor şi informaţiilor din lumea exterioară să ne definească identitatea.

Dacă dorim să ne restabilim conexiunea cu Divinul şi să ne regăsim pacea interioară, noi trebuie să ne întoarcem la adevărata noastră esenţă şi să realizăm în inima noastră că dispunem deja de tot ceea ce ne dorim. Acest proces ne permite să redevenim noi înşine şi să trăim la unison cu încrederea şi cu inspiraţia, care ne aduc clipă de clipă persoanele şi situaţiile perfecte pentru noi.

În aproape toate cazurile, dacă vei înceta să te mai defineşti în funcţie de circumstanţele exterioare, beneficiile pe care le vei primi îţi vor depăşi cu mult imaginaţia.

Dacă te vei întoarce la adevărata ta esenţă, oamenii te vor aprecia mai mult, pentru simplul motiv că te vei aprecia tu însuţi mai mult.

Ei te vor recunoaşte pentru iubirea, respectul şi încrederea pe care ţi le acorzi singur. Această recunoaştere nu va avea nimic de-a face cu diplomele tale, ci numai cu fiinţa ta REALĂ. Acest proces este simplu şi natural. Dacă vei trece prin acest proces şi te vei elibera, vei constata că nu ai nevoie de prea multe explicaţii pentru ca oamenii să înceapă să te întrebe singuri: „Ce ai făcut? Arăţi altfel, mai tânăr şi mai bine!”

Marianne Williamson spune undeva: „Teama noastră cea mai mare nu este că suntem inadecvaţi, ci că suntem atotputernici. Ceea ce ne sperie cu adevărat este lumina noastră, nu întunericul nostru. Noi ne întrebăm: ‚Cine sunt eu pentru a fi genial, splendid, talentat şi fabulos din toate punctele de vedere?’ Şi de ce nu am fi? Noi suntem cu toţii copii ai lui Dumnezeu.

Faptul că ne minimalizăm singuri nu foloseşte nimănui. Această aplecare a capului pentru ca ceilalţi oameni să nu ne simtă nesiguri în preajma noastră nu are nimic glorios în sine.

Menirea noastră este să strălucim, aşa cum se întâmplă cu copiii mici. Noi ne-am născut pentru a manifesta în această lume slava lui Dumnezeu, care există înlăuntrul nostru. Ea nu există doar în anumiţi oameni, ci în toţi.

Atunci când lăsăm această lumină să strălucească liber, noi le acordăm într-o manieră inconştientă şi celorlalţi oameni permisiunea de a face acelaşi lucru. Dacă ne eliberăm de temerile noastre, simpla noastră prezenţă este suficientă pentru a-i elibera inclusiv pe ceilalţi.”

Într-adevăr, atunci când eşti tu însuţi, le permiţi şi celorlalţi oameni să fie ei înşişi în prezenţa ta.

La început pare dificil, dar dacă ai trăit o dată această experienţă a conştiinţei pure, fără opinii, judecăţi critice şi aşteptări, îţi doreşti să o repeţi cât mai des posibil, chiar şi numai pentru o fracţiune de secundă. Cu cât practici mai mult, cu atât mai uşor devine să rămâi conştient. Acest lucru poate dura foarte puţin, căci prin minte îţi trece o altă amintire, oferindu-ţi astfel o nouă oportunitate de a practica luciditatea şi conştiinţa de sine.

Vei ajunge să te simţi astfel din ce în ce mai liber, la fel ca un copil care observă şi admiră minunile vieţii. Îţi vei regăsi „puritatea inimii”. La un moment dat, îţi va fi mai greu să te întorci la viaţa trăită fără luciditate decât să rămâi conştient.

Nu este nimic mai uşor decât să fii TU ÎNSUŢI şi să rămâi conştient. Este un proces natural, iar dacă începi să îl practici, începi să îţi aminteşti automat această senzaţie în inima şi în corpul tău. Cu alte cuvinte, ea va reveni la tine din ce în ce mai des. Vei continua să atingi astfel clipă de clipă această stare de pace interioară şi de bucurie pură, detaşându-te de tot ce nu reprezintă esenţa ta.

Reţine: siguranţa şi fericirea pe care le cauţi nu rezidă în posesiunile tale materiale, în diplome sau în relaţii. Ele sunt mult mai aproape de tine decât crezi.

Nu există absolut nimic în lumea exterioară care să te poată face să te simţi complet sau perfect. Tot ceea ce te incită acum în această lume îţi oferă doar un fior temporar. Astfel de dorinţe reprezintă ataşamente, şi mai devreme sau mai târziu pot să dispară din conştiinţa ta, îţi poţi pierde interesul faţă de ele sau te pot face să suferi.

Eliberează-te. Propune-ţi să înţelegi că dispui deja de tot ce ai nevoie şi că nu ai nevoie de lucrurile de care nu dispui. Detaşează-te şi permite-i acelei părţi din fiinţa ta care ştie mai bine să te călăuzească şi să te protejeze. Întoarce-te la sinele tău perfect şi vei descoperi astfel Împărăţia lui Dumnezeu şi tot ce ai nevoie. Unde? În interiorul tău!


CUPRINS:

Prefaţă
Introducere

Capitolul 1 – Tu eşti deja perfect

Capitolul 2 – Amintirile

Capitolul 3 – Ştergerea amintirilor

Capitolul 4 – Puterea cuvântului Mulţumesc

Capitolul 5 – Intelectul nu a fost creat cu scopul de a cunoaşte

Capitolul 6 – Totul începe de la un simplu gând

Capitolul 7 – Devino din nou la fel ca un copil

Capitolul 8 – Iertarea

Capitolul 9 – Aşteptările

Capitolul 10 – Detaşarea

Capitolul 11 – Judecăţile critice

Capitolul 12 – Călăreşte un singur cal

Capitolul 13 – Cei Aleşi

Capitolul 14 – Emoţiile

Capitolul 15 – Viaţa trăită în momentul prezent

Capitolul 16 – Obişnuinţele

Capitolul 17 – Dependenţele

Capitolul 18 – Teama

Capitolul 19 – Pune–te pe tine pe primul loc

Capitolul 20 – Pacea începe cu tine

Capitolul 21 – Schimbă–ţi viaţa

Capitolul 22 – Înfăţişarea exterioară

Capitolul 23 – Fericirea

Capitolul 24 – Momentul ideal pentru a vorbi cu altcineva

Capitolul 25 – Iubirea

Capitolul 26 – Pasiunea

Capitolul 27 – Succesul

Capitolul 28 – Banii

Capitolul 29 – Eşti dispus să faci tot ce îţi stă în puteri?

Bibliografie
Despre autoare

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec