Ce mica-i lumea!

Ce mica-i lumea!
Preț: 22,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 478
Format: 10,6x18
Categoria: Romane

DESCRIERE

Traducere, postfata si note de George Volceanov

Veriga centrala a unei trilogii, „Ce mica-i lumea!” s-a bucurat de o excelenta primire din partea criticii si a publicului larg, fiind nominalizata la Premiul Booker, pe anul 1984 si, ulterior, ecranizata sub forma de serial de televiziune, in 1988. Continuind investigarea mediului universitar inceputa dupa al doilea razboi mondial de Kingsley Amis si Malcom Bradbury, David Lodge si-a propus sa prezinte „o satira vesela a campusului global, o comedie de moravuri academice”. Pelerinajul in forma lui laica, postmoderna, cautarea Graal-ului (faima, banii, femeia iubita), motivul carpe diem si cel al inocentei seduse, motivul copilului abandonat si al falsei identitati, comedia erorilor provocata de existenta unui cuplu de gemene sint doar citeva dintre ingredientele unui text in care cititorii vor avea prilejul sa urmareasca cu sufletul la gura noile aventuri ale profesorilor Philip Swalow si Morris Zapp, protagonistii „Schimbului de dame”.

„Ca si Schimb de dame, a carui urmare, intr-un fel, si este, Ce mica-i lumea! prezinta unele asemanari cu ceea ce citeodata este socotita a fi lumea reala, fara a-i corespunde insa intru totul, caci e populat de plasmuiri ale imaginatiei.“ (David Lodge)

„O minunata tesatura de coincidente si corespondente naucitoare, suspans minuit cu abilitate si o subtila aminare a deznodamintului.“ (The Observer)

„Cel mai amuzant roman al lui David Lodge.“ (London Review of Books)

„O intriga ingenioasa si prolifica, in care fiecare pagina aduce o rasturnare comica.“ (The Times)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.042 sec