Cazul Eduard Einstein

Cazul Eduard Einstein
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-1989-52-5
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 248
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Eduard Einstein a trait toata viata in umbra tatalui sau. Obsedat de parintele absent, fiul fizicianului a fost el insusi o mare absenta: la 19 ani se imbolnaveste de schizofrenie si ramane internat pana la moarte in clinica Burgholzli pentru alienatii mintal, din Zurich. Niciun tratament nu pare sa-l ajute pe tanarul Einstein, care asista de la distanta, sfasiat intre dragoste si ura, la gloria parintelui sau. Printre foarte putinii sai vizitatori se numara mama lui, Mileva Maric, care il ingrijeste cu devotament. In tot acest timp, Albert Einstein il viziteaza o singura data, iar dupa ce emigreaza in Statele Unite, legatura firava dintre ei se rupe definitiv.

Laurent Seksik dezvaluie drama ascunsa a unei familii, in care se impletesc durerea unei mame, slabiciunea unui mare om si vocea unui fiu uitat.

Cazul Eduard Einstein a figurat mai multe saptamani pe lista de bestseller a publicatiei L’Express si a fost nominalizat la Premiul Goncourt si la Marele premiu pentru roman al Academiei Franceze. De asemenea, a fost finalist la Premiul Goncourt al liceenilor si la Premiul Femina.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.074 sec