Cazand in gol

Cazand in gol
Preț: 27,95 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-5525-0
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 256
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Cuvint inainte de Chris Bonington
Traducere de Elena Malnai
 
Documentarul bazat pe aceasta carte a fost distins cu premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic al anului 2004 si a fost inclus pe lista PBS a celor mai bune 100 de documentare din toate timpurile.
In 1985, Joe Simpson si prietenul sau Simon Yates reusesc sa escaladeze pentru prima data masivul Siula Grande pe fata lui vestica. De pe virf, la 6. 344 de metri altitudine, cei doi admira privelistea Anzilor peruvieni care se intind cit vezi cu ochii. Entuziasmul lor se va risipi insa curind, pentru ca la coborire lucrurile iau o intorsatura dramatica: Joe aluneca pe un perete de gheata si, in cadere, isi rupe piciorul. Simon incearca sa-l coboare cu ajutorul a doua corzi legate una de alta. Se lasa intunericul, izbucneste furtuna, iar la un moment dat Joe ramine suspendat in gol. Neputind sa comunice cu el si constient ca risca sa-si piarda amindoi viata, Simon decide in cele din urma sa taie coarda. Joe cade intr-o crevasa, iar Simon se intoarce in tabara, obsedat de gindul ca prietenul lui a murit. Urmatoarele trei zile vor fi un cosmar si pentru unul, si pentru celalalt…
 
„O descriere splendida si captivanta a aventurii lor terifiante, care te tine cu sufletul la gura... O carte scrisa superb.” (Sunday Express)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec