CATRE NOI INSINE. 2012: O schimbare ce vine? Dumitru Constantin Dulcan în dialog cu Stela-Maria Ivaneş şi Constantin Ivaneş

CATRE NOI INSINE. 2012: O schimbare ce vine? Dumitru Constantin Dulcan în dialog cu Stela-Maria Ivaneş şi Constantin Ivaneş
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 360
Format: 13x20

DESCRIERE

PROMOTIE- REDUCERE 5%!!!

O CARTE CARE VA ŞOCA Căci, cu mare onestitate, curaj, cu aplecare spre Adevăr, cu talent şi farmec, trei spirite temerare, erudite şi curioase, se apleacă peste întrebări şi răspunsuri grave ale omului şi omenirii începutului de secol XXI. O CARTE CARE PUNE PE GÂNDURI Căci e pusă la bătaie Cunoaşterea de ultimă oră din Ştiinţa Mare, în explozia ei exponenţială care acum, la ceasul teribilelor schimbări, n-au cum să nu reverbereze în Filosofia Ştiinţei şi a Culturii. O CARTE CARE ÎMBOGĂŢEŞTE Căci afli ce este cu adevărat viaţa, ce-i cu miracolul Om, de unde venim şi încotro ne ducem, de ce este nevoie de Iubire, Frumos şi Adevăr. Şi de ce credinţa? De ce suferinţa? De ce boala? De ce moartea? De ce fericirea? Şi, mai avem un viitor? O CARTE AŞTEPTATĂ despre „O schimbare ce vine”: 2012?Către noi înşine este o carte scrisă cu talent, cu sinceritate, competenţă şi farmec de trei oameni curajoşi care, fără nici o inhibiţie, dar cu o mare stimă pentru Adevăr, îşi fac publice dialogurile. Trei prieteni de idei dar şi de suflet, trei spirite înalte, "înarmate" cu Ştiinţa, Filosofia Ştiinţei şi Filosofia Culturii, se încumetă să se plimbe pe bulevardele largi şi cele mai noi ale Cunoaşterii. În felul în care această cunoaştere de ultimă oră reverberează în universurile Filosofiei Ştiinţei de azi - iată surpriza, dar şi prilejul unei foarte serioase meditaţii pentru fiecare dintre noi.
Ce este viaţa?, Miracolul numit Om, De unde venim?, Încotro ne ducem?, De ce nevoia de iubire, de frumos şi de Adevăr?, A fi sau a avea?, De ce boala?, De ce moartea?, Cum este posibilă vindecarea?, Dar prelungirea tinereţii? Şi... O schimbare ce vine. Sînt doar cîteva dintre subiectele celor treisprezece capitole, ultraincitante, ultradocumentate, un adevărat regal pentru orice cititor.
Autorii sînt binecunoscuţi, totuşi să-i mai prezentăm: Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, reputat neurolog şi psihiatru român, filosof al ştiinţei, autorul celebrelor cărţi Inteligenţa materiei şi In căutarea sensului pierdut ( Eikon, 2008), lansate la Cluj-Napoca în aceeaşi companie; Stela-Maria Ivaneş, doctor în Filosofia ştiinţei, scriitor, psiholog, realizator radioTV, şi Constantin Ivaneş ( alias Sergiu Alex pentru melomani şi nu numai), istoric, scriitor, traducător, realizator radioTV. Ultimii doi sînt şi autorii binecunoscuţi ai spectacolelor de suflet pe care le-am savurat cu toţii în sălile Radiodifuziunii Cluj, ale Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, sau în cadrul Galelor Medicină-Artă-Cultură.

În prefaţa cărţii, autorii recunosc cu sinceritate: "Am scris această carte cu bucuria de a vă avea aproape pe Dvs., cititorii noştri, conştienţi că sîntem împreună în faţa acestor probleme ale omului şi omenirii. În fond, fiecare om, la un moment dat, reflectează la ele, căci este în firea noastră să ne întrebăm curioşi, să ne îndoim crîncen şi să căutăm asiduu certitudini... Către noi înşine nu este doar o carte, este o introspecţie a noastră dar şi a Dvs., a cititorilor noştri: dacă o apuci serios pe acest drum, n-ai cum să nu dai şi de alţii. Fiindcă uităm adesea că în noi îl avem şi pe Homo cogitans, cel care gîndeşte cu adevărat, şi pe Homo faber, cel care construieşte şi creează, dar şi pe Homo sapiens sapiens, înţeleptul, adică. Şi mai ales pe Homo religiosus, cu deosebire astăzi, cînd surprinzător sau nu, Ştiinţa se apropie de Credinţă... Aşa că e rost de Speranţă.
Pe tot mapamondul se vorbeşte astăzi despre 2012, ca un an care transfochează o serie de coincidenţe, semnalări istorice, astronomice, mitologice şi, culmea, despre care fac vorbire şi unii clarvăzători celebri, studiaţi în laboratoarele ştiinţifice cele mai prestigioase ale lumii. Cît este poveste şi cît este probabilitate vom afla din... ultimul capitol al cărţii, intitulat: O schimbare ce vine. În fond, nimic nu este permanent, înafară de schimbare, spunea, odată, Heraclit. Ce se va schimba? Lumea? Noi? Şi cîtă schimbare? Ce fel de schimbare?
Coperta cărţii este opera talentatului artist clujean Cristian Cheşuţ, conferenţiar doctor la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca.
Ar mai fi de spus, în final, că volumul se adresează tuturor – tineri, maturi şi vîrstnici, cu toţii doritori să meargă către ei înşişi. Acesta este, de altfel, şi moto-ul cărţii..
Data aparitiei: 04. 03. 2010
360 pagini

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0513 sec