Cartea transformărilor uluitoare. Sfaturi pentru o fericire durabilă... a ta şi a celor din jur

Cartea transformărilor uluitoare. Sfaturi pentru o fericire durabilă... a ta şi a celor din jur
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 95
Format: 13x20

DESCRIERE

Indiferent de vârstă, sex, religie sau studii, acest cuvânt – COMUNICARE – cu tot ceea ce presupune, ne dă mari dureri de cap tuturor. Adeseori creează confuzii, neînţelegeri, conflicte şi chiar suferinţă datorate, în primul rând, interpretării greşite a ceea ce presupune şi cere de la noi comunicarea. A comunica nu înseamnă doar a transmite celui care se află în faţa ta o propoziţie.

Adevărul este că întreaga noastră viaţă, din momentul naşterii şi până în ultima clipă a existenţei, vrem sau nu vrem, TREBUIE să COMUNICĂM şi să RELAŢIONĂM cu semenii noştri. îngrijorător este faptul că noi oamenii acordăm foarte puţină atenţie şi importanţă acestui aspect ce ne urmăreşte involuntar întreaga existenţă şi suferim aproape zi de zi datorită neînţelegerii corecte şi abordării lipsite de înţelepciune a sensului comunicării.

Şi dacă această „sâcâitoare″ comunicare ne urmăreşte orice am face şi oriunde am fi, de ce să nu depunem un efort conştient pentru a afla cât mai multe despre abordarea acesteia, cu scopul de a-i aduce îmbunătăţiri? Acest subiect m-a preocupat mult, văzând cât de greu îmi era în trecut să mă fac înţeleasă de ceilalţi şi mai ales, cât de dificil îi era interlocutorului meu să înţeleagă cu adevărat ceea ce doream să îi comunic! Nu o singură dată, această neînţelegere a generat confuzii, conflicte şi chiar suferinţă!

în timp, propunându-mi să aduc îmbunătăţiri acestui important aspect al vieţii mele, am realizat că o comunicare plină de respect şi de iubire aduce cu sine, întotdeauna, armonie şi o mai bună înţelegere, făcându-mi viaţa mai uşoară.

Dumnezeu ne-a înzestrat cu foarte multe calităţi care au un rol foarte important în actul comunicării, cum ar fi: empatia, iubirea, compasiunea, răbdarea, umilinţa, curiozitatea, altruismul etc.Toate acestea sunt ingrediente care ajută în mod cert la o înţelegere corectă a ceea ce intenţionează fiinţa de lângă tine să-ţi transmită. Ne-am gândit vreodată că este posibil ca în spatele unor cuvinte banale, cum ar fi, de exemplu "Dă-mi pace!" sau "Ascultă...", se ascunde o bogăţie de emoţii şi de sentimente - poate o mare suferinţă sau o nevoie de a fi ascultat de cineva chiar şi pentru tâteva minute? Sau poate că, aflându-se într-o mare dilemă, persoana respectivă caută pe cineva care să o ajute să înţeleagă ce se petrece cu ea şi cum să iasă dintr-un anumit impas?

O viaţă lipsită de comunicare este o viaţă lipsită de... viaţă.

Şi animalele comunică între ele, uneori chiar mai armonios şi mai clar decât oamenii. Tot ceea ce are viaţă pe acest pământ, trebuie să aibă şi o modalitate de a transmite, de a-şi comunica nevoile primare sau dorinţele către oricine are urechi să audă. Şi, într-adevăr, Dumnezeu ne-a înzestrat cu două urechi şi nu cu două guri. După părerea multora, acest fapt este în strânsă legătură cu arta comunicării...

Tocmai de aceea, în acest proces al relaţionării, de orice natură ar fi el - mamă-fiică, şef-subaltern, profesor-elev, soţ-soţie, iubit-iubită şi chiar om-animal -, pentru a ajunge să îi înţelegem pe ceilalţi este necesar să învăţăm să ASCULTĂM!

Reflectând la aspectele expuse în această carte, nu ne rămâne decât să avem curiozitatea să le punem în practică, pentru că este foarte posibil să nu avem nimic de pierdut. Ba, dimpotrivă! Exerciţiile prezentate ne pot fi de un real folos în explorarea propriei noastre fiinţe în vederea unei mai bune cunoaşteri de sine. Această cunoaştere de sine conduce, fără îndoială, la o înţelegere mult mai bună şi mai profundă a celorlalte fiinţe şi prin aceasta vom observa o ameliorare şi o îmbunătăţire semnificativă, dacă nu completă, a relaţiilor cu cei din jurul nostru.

Nu ne rămâne decât să ne manifestăm curiozitatea în a explora străfundurile propriei fiinţe în vederea îmbunătăţirii artei comunicării.

Mult succes!
V. Ray, psiholog

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.021 sec