Cartea despre femei

Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2002
Pagini: 284
Format: 13x20
Categoria: Osho

DESCRIERE

În mod firesc apare întrebarea: cum ar putea un barbat sa cunoasca si sa scrie despre universul feminin. Acesta este oglindit cu fidelitate de Osho, spiritul lui mereu treaz reusind sa surprinda atât ceea ce poate înalta o femeie cât si ceea ce o poate doborî.
Perspectiva din care scrie Osho, nu este nici cea a unei femei, nici cea a unui barbat, este perspectiva lipsita de subiectivism, specifica celor care scriu ceea ce le dicteaza constiinta. Osho spunea: „... femeia trebuie iubita, nu înteleasa. Acesta este primul pas catre întelegere.”
„Prima lectie a iubirii consta în a nu solicita iubire, ci în a o darui. Fiti dumneavoastra cel care daruieste. De regula, oamenii fac exact invers. Chiar si atunci când daruiesc, o fac numai cu speranta ca iubirea lor le va fi returnata. Ei nu daruiesc de bunavoie, ci doar conditionat. Ei daruiesc, dar privesc cu coada ochilor sa vada daca primesc ceva înapoi. Ei nu cunosc legea naturala de functionare a iubirii. Este suficient sa turnati, sa va revarsati, iar iubirea va veni.
Si chiar daca nu vine, nu este nevoie sa va îngrijorati, caci adevaratul îndragostit stie ca a iubi înseamna a fi fericit. Daca iubirea vine înapoi, foarte bine; atunci fericirea va fi cu atât mai mare. Dar chiar daca ea nu se întoarce înapoi, actul iubirii v-a facut fericiti, de-a dreptul extatici; atunci, de ce sa mai fiti îngrijorati în legatura cu întoarcerea ei?”

Fragment din carte

... Nu confundati niciodata iubirea cu sexul, caci nu veti face decât sa va amagiti singur. Fiti constient, iar atunci când veti simti ca simpla prezenta a celuilalt - nimic altceva, simplul fapt ca celalalt exista – este suficienta pentru a va face cu adevarat fericit, ca ceva înfloreste undeva în interiorul fiintei voastre, ca un lotus cu o mie si una de petale, atunci se poate spune ca sunteti îndragostit, iar atunci veti putea trece peste toate dificultatile pe care le va creea realitatea. Veti putea trece peste toate angoasele, peste toate anxietatile, iar iubirea voastra nu va face altceva decât sa creasca si sa înfloreasca tot mai tare, caci atunci, toate acele dificultati nu vor mai însemna altceva decât niste simple provocari. Depasindu-le, iubirea voastra va deveni astfel din ce în ce mai puternica. Iubirea este eternitatea. Daca este prezenta, ea nu poate decât sa creasca. Iubirea cunoaste începutul, dar nu si sfârsitul.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0273 sec