Cararea Universului

Cararea Universului
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 310
Format: 13x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Cararea Universului - Doru Bem

Daca aceasta cunoastere exista si în perioada sacerdotilor geto-daci, cu siguranta, ea avea radacini puternice de pe urma stramosilor.

Se spune chiar ca multi filosofi si oameni de marca ai Greciei antice povesteau despre un tinut superb, cu munti si râuri extraordinare, oameni voinici si puternici, cu o statura impozanta, monoteisti, popor de casta sacerdotala, care traiau izolati în pesteri si care aveau stiinta despre minunile lumii.

Acesta era poporul din tinutul HIPERBOREEI.

Sa ne imaginam cum ar fi aratat aceasta Românie în urma cu 2 500 - 3 000 de ani. Cu siguranta ar fi fost un tinut de o frumusete magica.

Despre maretia acestui neam pe care l-am neglijat atâta timp au vorbit mari personalitati ale culturii si spiritualitatii românesti printre care Mihai Eminescu si Vasile Lovinescu.

Se spune ca pe vremea când Eminescu a fost internat în spitalul din Viena, acesta a purtat o discutie cu un celebru medic care era expert în istorie.

Eminescu i-a demonstrat cu argumente puternice ca stramosii poporului român au cea mai veche origine din Europa. Doctorul a fost surprins de expozeul lui Eminescu, ramânând o vorba care a tot fost vehiculata de atunci: „Acest om este bolnav de geniu si de nimic altceva".

Putin mai târziu, Vasile Lovinescu scrie cartea Dacia Hiperboreeana, în care povesteste si detaliaza o lume pe care noi, românii, se pare ca nu o cunoastem. Nu am sa spun mai mult despre aceasta carte, ci am sa te las pe tine, cititorule, sa o lecturezi.

Istoria poporului român abunda de povesti ezoterice, magice, cu caracter initiatic, chiar si atunci când vorbim despre celebra poveste a lui Ion Creanga, Harap Alb sau despre balada Miorita.

Tot Vasile Lovinescu a scris si interpretarea ezoterica, initiatic a povestilor lui Ion Creanga (vezi cartea Creanga si creanga de aur).

Alte povesti minunate ne parvin de la traditia solomonara care se pare ca s-a voalat în jurul anilor 1940-1950.

Inca din timpurile vechi, solomonarii si-au facut simtita prezenta prin satele si tinuturile acestei tarii.

Se spune ca erau oameni întelepti care cunosteau toate fenomenele si manifestarile naturii, care puteau stapâni stihiile, elmentalii, puteau vindeca si proteja o comunitate întreaga.

Cu alte cuvinte erau maestrii magiei cuaternare. întotdeauna purtau o blana de lup pe spate (cu rol de protectie si recunoastere în planuri subtile), un toiag si cartea lor sfânta. Traditia spune ca erau rasplatiti de catre comunitate cu lapte, brânza si pâine.

Stapân peste vamile vazduhului, cunoscator al tainelor cerului, locuind în pesteri, paduri sau colibe, solomonarul utilizeaza un întreg arsenal de unelte magice în ritualul sau: o toporisca de fier descântata cu care sparge crucile ghetii, un frâu din scoarta de mesteacan cu care îi stapâneste pe balaurii care-1 poarta în zbor, carti de întelepciune, o toaca mica purtata la gât ca simbol al declansarii furtunii (când bate în toaca, spiritele elementare ale furtunii, Vârtoasele si Ropotinele, încep sa foiasca în vazduh)...

……………………….

…bine v-am gasit la începutul unui drum catre auto-cunoastere. Câteva adevaruri spuse, confirmate m-au facut, pe parcursul timpului, usor-usor, sa privesc si sa studiez tot ceea ce este în jurul meu, din anumite perspective, unghiuri de cunoastere.

Dupa cum se spune si în popor: „Depinde de unghiul de vedere“ sau „Depinde din ce punct de vedere privesti“, tot asa si eu ofer aici, prin intermediul acestei carti, un punct de vedere, un alt unghi de percepere a adevarului.

În urma cu câteva mii de ani Hermes Trismegistus spunea într-una dintre legile Kybalionului: „Orice adevar este un semiadevar“ si „Tot ceea ce este sus este ca si ceea ce este jos, iar ceea ce este jos este ca si ceea ce este sus“.

Filtrând tot ceea ce se petrece în jurul nostru prin intermediul acestor legi ale Kybalionului, le putem asimila în adevarata lor esenta. Mai mult decât atât, ele sunt asemeni cheilor ce-ti deschid noi porti catre întelegere, catre octavele superioare, catre mentalul superior. Dar si acestea sunt precum cenusa atâta timp cât sufletul nu este „alimentat“ încontinuu cu fluidele rugaciunii si meditatiei.

Dumnezeu s-a manifestat în diversitate înca de la începutul creatiei. Cunoastem asadar diversitatea în unitate.

Tot asa adevarul a fost manifestat în toate colturile lumii sub diferite denumiri, forme si interpretari. Omul, avându-l încatusat pe Dumnezeu în inima, a cautat tot timpul în exterior catre o forta cu care sa poata colabora, vorbi si sa se poata descatusa, fiind orbit de iluzia acestei lumi.

Pe parcursul acestei „cresteri“ spirituale, în istoria acestui pamânt au venit multi învatatori deschizând porti minunate catre interior, darâmând împaratia acestei lumi iluzorii. Fie ca vorbim despre Hermes Trismegistus, Enoh, David, Solomon, Moise, Buddha, Krishna, Lao Tzi, Pitagora, Appolonius din Tyana sau Mahomed, fiecare a adus câte o picatura a aceluiasi adevar, fie ca-I spunem Dumnezeu, Tao, Allah, Eli, Savaot, Tetragramaton sau Marele Tot. Dar, la sfârsitul acelor timpuri de învatatura si respectare a legii vechi, Dumnezeu îsi iese din unitate, ca o parte din necuprinsul Lui sa se întrupeze pe pamânt. De atunci legea s-a schimbat, a înlocuit-o pe cea veche, l-a eliberat pe om si i-a oferit posibilitatea de mântuire, ceea ce nu era posibil pâna la venirea Sa.

Sa nu uitam ca niciun alt mare învatator nu si-a putut permite sa spuna despre Sine ca va sta „de-a dreapta Tatalui când se vor judeca vii si mortii” sau ca este „calea, adevarul si viata” în afara de Hristos!

Prin urmare, singurul adevar care nu este un semiadevar este Iisus Hristos.
Pe parcursul acestei carti vom vorbi despre spiritualitate asa cum s-a manifestat ea în toate colturile lumii.

Fie ca vorbim despre traditii pagâne sau ca studiem manifestarea altor religii si filosofii, nu facem decât sa pricepem tainic iubirea revarsata de Tatal nostru semenilor nostri de pe fiecare bucata de pamânt a acestei planete.

Curiozitatea, necesitatea, dorinta interioara de a cunoaste tainele creatiei cât mai în profunzime au dat nastere cunoasterii boltei ceresti si implicit stelelor si planetelor, astrologiei, numerologiei, alchimiei, medicinei, samanismului, teurgiei, magiei, vrajitoriei, hermetismului, teologiei si religiilor.

În aceasta sete de cunoastere se împletesc, în mod evident, cele doua principii – lumina si întunericul –, dând nastere atât practicilor benefice, divine, dumnezeiesti, cât si celor întunecate, malefice, satanice, asa cum sunt vrajitoria si practica voodoo.

Din cauza acestui amestec de cunoastere multe dintre profetiile pline de adevar facute pe parcursul istoriei au fost date la o parte si ignorate. Tot din aceleasi motive, cât si din “publicitatea” prost facuta, stiintele vechi si descoperirile marilor gânditori din Antichitate – ce au scos la lumina stiinta astrelor, simbolismul numerelor si geometria sacra, stramosul chimiei – alchimia –, tainele anotimpurilor si multe altele fara de care noi, cei contemporani, am fi cu mult în urma – au fost amestecate din nestiinta si prost traduse omului de rând.

Din acelasi extremism religios omenirea a pierdut cea mai importanta sursa de adevar, scrisa mii de ani cu migala de stramosii nostri, vorbesc aici despre Biblioteca din Alexandria. Mult timp omul nu a înteles ca Dumnezeu salasluieste si într-un alt seaman de alta religie sau credinta.

Timpurile pe care le traim nu sunt de ignorat, ci chiar de studiat. În timp ce, faptic, omul traieste în dezbinare si razboi, acelasi om descopera ca omenirea este o unitate în care nu exista diferente, ci doar functii diferite, ca toti din punct de vedere genetic si energetic suntem frati si o creatie a aceluiasi Tata. Ce omenire si omenie frumoasa ar fi ca toata lumea sa împartaseasca iubire si întelegere fata de semeni. Ne-am mai construi oare bombe atomice pe timp de pace pentru aparare?

Elementele pe care le prezint aici sunt din punctul de vedere al unui crestin ortodox care a cautat si cauta sa-l gaseasca pe Hristos în inima, chiar daca de multe ori cararile sunt întortocheate si cazi singur în propriile greseli. Nu pot decât sa ma bucur din tot sufletul ca m-am nascut aici, în religia asta atât de gingasa, sensibila si lucida si în aceasta tara unde, mai departe de greutatile, virtutile si micimile oamenilor, codrii si muntii sunt plini de schituri si pesteri cu pustnici si rugatori.

Ca marturie au ramas multe vieti sfinte în spatele carora au trait mari vindecatori, vazatori cu duhul, mari lucratori împotriva vrajilor si lucrarilor demonice, duhovnici, oameni care s-au jertfit pe sine pentru cel de lânga el, pentru Om, pentru Dumnezeul care traieste în fratele sau. În ascuns, în nevazut ard facliile rugaciunii.

Am pus în aceasta carte o serie de articole scrise de mine în ultimii ani atât de la ziarul Gardianul, cât si de pe blog, multi dorindu-si sa poata avea toata aceasta informatie la un loc, si anume într-o singura carte. Sper ca lectura acestei carti sa dea cursul unui interes fata de propria persoana si fata de legile atât de sensibile si parca timide, ascunse în nevazut ale acestui Tot ce reprezinta fiinta umana, planeta, universul si, mai mult decât atât, lumea creatoare, Divinitatea.

Doru Nicolae Bem


CUPRINS:

Prefata

Capitolul I - Fructele divinului

Omul în oglinda cu Macrocosmosul
Medicina Samanica
Samanii au descoperit ADN-ul uman
Misterele trupului si ale mintii de acum 3000 de ani pâna astazi
Dansul energiilor si împletirea elementelor
Furtunile mentale si cauzalitatea bolilor
Oul de lumina si protectia energetica

Capitolul II - Intre aer si lumina

Dimensiunile divinului
REIKI, pruncul terapiilor secolului XX
Exercitiu de relaxare
Moment 1

Capitolul III - Medicatie sufleteasca

Duhul blândetii
Exteriorul lumii sau lumea exterioara în care traim
Superioritatea degradeaza claritatea!
Despre prostie în general
„Antibioticul" spiritual

Capitolul IV - Zecimea sufleteasca

Sufletul naturii si sufletul omului
Sacrificiul de sine
Iluziile optice ale Eului

Capitolul V - Diavol si înger

Diavolul se poate mântui
Inger, îngerasul meu
Cine-s ciracii
Isihasmul, o cale crestina
Moment 2

Capitolul VI - De la sminteala la apocalipsa

Semnele începutului sfârsitului
Nu mâncati cancerigen
Otrava pentru copiii nostri
2012 sau sarpele care îsi manânca propria coada

Capitolul VII - Omul si psihotronica

Proiectul HAARP
Top Secret - Rusia ascunde derularea experimentelor paranormale
Razboiul geofizic sau transformarea naturii în arma mortala
NASA si portalurile magnetice
Prorociri în curs de adeverire

Capitolul VIII - Suflet în oglinda

Povestea unui trup dezcarnat în suflet
Maestrul spiritual autentic
O scurta privire asupra ezoterismului si practicilor oculte
Moment 3

Capitolul IX - Oaia Domnului

De ce ne sunt iertate pacatele?
Miracolul Sfintei Lumini de la Ierusalim
Bucuria epifaniei
Putinta de a fi oaia Domnului
Foc si Renastere în gradina României
Maica Domnului se arata
Moment 4

Capitolul X - Anotimpuri sufletesti

Marte in... ie
Magia solstitiului de vara
Minunea Craciunului, explozie de lumina si iubire
Moment 5

Capitolul XI - Ultimii cinci ani chinezesti

2008 - Anul Sobolanului de Pamânt
2009 - Anul Bivolului de Pamânt
2010 - Anul Tigrului alb de Metal
2011 - Anul Iepurelui de Metal
2012 - Anul Dragonului de Apa

Epistola I catre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.047 sec