Când memoria nu te mai ajută. Funcţionarea memoriei, tulburarile ei şi metodele de îmbunătăţire a memorării

Când memoria nu te mai ajută. Funcţionarea memoriei, tulburarile ei şi metodele de îmbunătăţire a memorării
Preț: 28,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 128
Format: 14x20,5
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

De ce mi se întâmplă să uit ce am făcut ieri după amiază? De ce memoria cedează la anumite ore? Cum se face că prietenul meu reţine pagini întregi fără a studia prea mult, în timp ce eu trebuie să recit ore întregi ca să le învăţ? Care sunt cele mai frecvente tulburări de memorie? Există medicamente, produse naturale sau tehnici pentru ameliorarea memoriei?
E clar că mai toţi ne-am ciocnit sau ne vom confrunta, mai devreme sau mai târziu, cu „rateuri” de memorie. Pornind de la această relitate, dr. Robert Laforce propune o carte ce conţine cele mai captivante cunoştinţe actuale în domeniul memoriei, descriind amănunţit dificultăţile pe care le poate întâmpina oricine la un moment dat. El prezintă o analiză amănunţită a bazelor biologice şi a funcţionării dinamice în detaliu, abordând subiecte controversate, precum amintirile refulate sau validitatea amintirilor din copilarie. Totodată, se ocupă minuţios şi de principalele tulburări ale memoriei, fie că sunt tranzitorii sau permanente. Pentru a stabili dacă există sau nu o problemă de memorie, autorul propune un demers în şase etape, şi ne învaţă cum anume fiecare dintre noi îşi poate evalua memoria.
Ultima secţiune a lucrării descrie diverse modalităţi de îmbunătăţire a memoriei, a căror eficienţă a fost testată.
Dr. Robert Laforce deţine un doctorat în clinică al Universităţii Laval (Québec, Canada), unde şi-a perfecţionat cunoştinţele despre memorie. Formaţia lui în neuropsihologie (Spitalul Ottawa) este acreditată de Asociaţia de Psihologie din Canada şi Asociaţia Americană de Psihologie. Profesor de neuropsihologie la Universitatea din Nouveau-Brunswick, a realizat mai multe cercetări despre memorie.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.054 sec