Calatorii In Timp - O contra imagine a cercetarii spirituale antroposofice

Calatorii In Timp - O contra imagine a cercetarii spirituale antroposofice
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8358-78-9
Anul publicării: 2013
Pagini: 134
Format: 13x20
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

În timpul nostru există diverse curente oculte, religioase și tendințe mistice care îşi fac simţită prezenţa în cadrul mişcării antroposofice. Unele dintre ele sunt cunoscute de mai mult timp, altele au apărut recent. Acest lucru ridică o importantă, poate chiar decisivă problemă pentru viitorul antroposofiei. Unul dintre aceste curente, care are destul de mulţi suporteri printre antroposofi, este analizat aici, în lumina întrebării cât de departe poate merge amestecul lor în problemele antroposofiei fără a se ţine seama de rezultatul cercetărilor de ştiinţă spirituală ale lui Rudolf Steiner. Faptele invocate pot reprezenta baza pentru o judecată independentă a cititorului.


Introducere
Înlăturarea unor înţelegeri greşite 7
I. O mărturie despre sine a lui Judith von Halle şi influenţa sa asupra celor care o susţin 11
II. Metoda cercetării spirituale antroposofice şi contraimaginea ei în „călătoriile în timp” şi în vederile legate de trup 21
III. Contradicţii faţă de cercetările lui Rudolf Steiner 32
Anexe
1. Remarci privind cartea lui P. Tradowsky 85
2. O raportare incorectă la Rudolf Steiner 102
3. Evaluarea lui Judith von Halle de către un tombergian 109
Note 113
Bibliografie 131


Sergej O. Prokofieff s-a născut în 1954 la Moscova. A studiat pictura şi istoria artelor la Academia de Artă din Moscova. S-a întâlnit din tinereţe cu antroposofia, căreia i s-a dedicat, devenind un cunoscut scriitor antroposof, un activ conferenţiar despre viaţa şi opera lui Rudolf Steiner. După 1990, este unul dintre fondatorii Societăţii Antroposofice din Rusia. În 2001 devine membru al Consiliului Director al Societăţii Antroposofice Generale la Goetheanum în Dornach, Elveţia.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.052 sec