Caietele de însemnări. Vol. 2 - Căutarea

Caietele de însemnări. Vol. 2 - Căutarea
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 544
Format: 13x20

DESCRIERE

Nu ni-l apropiem pe Dumnezeu cu ajutorul genunchilor noştri sau prin întreg corpul prosternat la pământ, ci adânc, în inimile noastre. Nu-l simţim pe Dumnezeu prin emoţiile noastre, mai mult decât îl ştim în gândurile noastre. Nu! - simţim prezenţa divină în acea linişte profundă, nepământeană, unde nu pot pătrunde nici zgomotele gălăgiei emoţionale, nici acelea ale scrâşnirii intelectuale.

Dar ce se întâmplă dacă scopul pare departe, sau ascensiunea, prea grea? În această situaţie, fă tot ce depinde de tine; nu contează că poţi mai mult sau mai puţin, atâta vreme cât mergi înainte. Dacă îţi lipseşte tăria să mergi până la capăt, atunci mergi până unde poţi. Căutările tale spirituale, eforturile tale vor influenţa natura următorului tău trup şi condiţiile reîncarnărilor viitoare. Nimic nu se pierde.

Un potenţial mai mare, condiţii mai prielnice - toate vor fi ale tale dacă le-ai meritat. Fiecare calitate pe care te străduieşti să o cultivi îţi asigură o reîncarnare mai plăcută, iar flecare defect de care reuşeşti să scapi anulează o viaţă viitoare proastă.

Este Căutarea o aventură nesfârşită, fără finalitate? Sunt oare ţelurile ei prea înalte şi prea complexe pentru a fi atinse de oamenii obişnuiţi, atât de fragili şi şovăitori?

Răspunsul nostru este că sunt şi oameni care au reuşit să ajungă la capătul căutărilor lor. Iar la obiecţia că suntem limitaţi prin chiar natura noastră şi că, prin urmare, dacă ajungem să ne îndeplinim ţelul aceasta nu are cum să se întâmple într-o singură viaţă răspundem: "Şi în acest caz e mai bine să faci tot ce depinde de tine în această viaţă şi astfel vei avea mai puţin de lucru în viaţa următoare!"

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0483 sec