Bucuria vietii. Stil de viata si sanatate

Bucuria vietii. Stil de viata si sanatate
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 126
Format: 13x20

DESCRIERE

Bucuria vietii. Stil de viata si sanatate - Marilena Moldovan

…o să abordez cronologic alergarea, zborul prin viaţă, începând de la naştere până la moarte, cu exemple din propria-mi viaţă şi din experienţele altora, din cazurile abordate în bioterapii, în consilierile psihologice şi în psihoterapii, fără să dau numele celor care mi-au relatat trăirile.

Din experienţele fiecăruia avem de învăţat, în experienţele de viaţă ale altora ne regăsim şi noi unele elemente.

Cartea cuprinde informaţii minimale din diferite proceduri terapeutice, din diferite cunoaşteri încât cititorul să poată să îşi dea seama ce i se potriveşte mai bine pentru a se ajuta singur sau dacă e cazul să ştie la ce specialişti să apeleze...

Vă doresc lectură plăcută, lumină şi binecuvântări. Marilena Moldovan

Fragmente din carte:

…se cunoaşte cât de importante sunt pentru o persoană momentul concepţiei sale, sarcina şi copilăria, sunt perioade care produc efecte pentru tot restul vieţii.

Desigur unele efecte pot fi ameliorate sau înlăturate definitiv prin diverse intervenţii terapeutice, mai ales dacă intervenţiile nu se fac prea târziu.

De mic copil am trecut foarte multe obstacole, am fost nevoită să mă lupt cu tot felul de situaţii care au generat traume, complexe, frustrări, inhibiţii, de unele chiar mă mir cum le-am depăşit fără să fie urmări nefaste.

Evident a fost ajutorul divin pe care l-am simţit mereu, chiar dacă am făcut greşeli Dumnezeu mi-a dat mereu alte şanse.

Eram un copil foarte vesel, nu plângeam când eram mustrată pentru ceva, uitam repede o dojeneală şi eram numai zâmbet.

Mă bucurau foarte multe lucruri din jur: natura, animalele, gâzele, bălăcitul prin apa lăsată de ploi, modelatul cu noroi, jocurile cu copiii, culesul plantelor medicinale, mure şi fragi, admiram bolta cerească noaptea şi multe, multe altele – toate acestea au contracarat unele lipsuri, au ajutat la disiparea, într-o oarecare măsură, a unor nemulţumiri.

…………………


…dar esenta este daca pacientul vrea să schimbe ceva in viaţa proprie pentru a înlătura cauzele sau vrea să se complacă în continuare în situaţia dată.

Nici o boală nu vine la voia întâmplării, s-a dovedit că nu e obligatoriu ca cineva să aibă bolile ce se transmit ereditar, chiar şi cele creditare pot fi stopate sau înlăturate prin abordarea unui stil de viaţă sănătos.

Majoritatea bolilor au cauzele la nivel mental, emisia de gânduri, vorbele şi apoi faptele se reflectă în starea de sănătate, în echilibrul sau dezechilibrul mental şi emoţional.

Fiecare îşi atrage persoanele şi evenimentele cu care rezonează, altfel spus spune-mi cum şi ce gândeşti ca să îţi spun cine eşti", fiecare îşi creează un scenariu, îşi alege evenimentele cu liberul arbitru al său.

Sunt persoane cărora li se repetă aceleaşi evenimente neplăcute (certuri cu alţii, bătăi, ggturi, tâlhării, accidente, fracturi, pierderi de bani sau avutii materiale, etc,) dar nu au conştientizat, nici măcar de la a doua producere a aceluiaşi eveniment (desigur sub altă formă), că există anumite cauze, că prin ceea ce gândesc sau prin ceea ce fac îşi programează, îşi atrag aceleaşi întâmplări din care de multe ori au scăpat ca prin urechile acului cu ajutorul lui Dumnezeu.

Multora le este foarte greu să renunţe la atitudini negative, la vicii, spunând că viciul cutare reprezintă o mare plăcere la care chiar nu vrea să renunţe…


CUPRINS:Nota autorului
Gratitudine

CAPITOLUL 1: Familia şi locul de origine

Din copilăria mea
Comorile locului natal
Mişcările sufleteşti din familie
Copiii doresc lumina

CAPITOLUL II: Stilul de viaţă şi sănătate,

Ce semeni, aceea vei culege
Despre comunicare
Tăcerea şi valenţele ei
Sănătatea, oglinda traiului tău
Acceptarea aduce armonie
A trăi în linişte, liber
Să emitem gânduri frumoase
Ascultă-ţi corpul
Dependenţele ucid

CAPITOLUL III: Cunoaşteri şi terapii la îndemâna oricui

Apa cea de toate zilele
Ce şi cum mâncăm
Ce aduce criza spirituală
Compasiunea şi dăruirea
Să respirăm corect
Culorile şi armonia
Muzica în viaţa noastră
Masajul şi aromele
Relaxarea în natură

CAPITOLUL IV: Tehnici terapeutice care necesită instruire / iniţiere

Despre cristale
Reiki şi optimizararea vieţii
Despre diagnosticarea energetică

CAPITOLUL V: Rolul psihologului

Valenţele psihoterapiei
Transa hipnotică
Constelaţiile familiale
Bucură-te de viaţă
Întrebări
Ofertele cabinetului meu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.085 sec