Bucatarie ezoterica. Hrana hermetica pentru viata si evolutie spirituala

Bucatarie ezoterica. Hrana hermetica pentru viata si evolutie spirituala
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Ezoterism

DESCRIERE

Strabunica mea obisnuia sa spuna ca daca la ceea ce pui in oala adaugi si o litra de iubire, mancarea va fi mai gustoasa. Prezenta carte nu se vrea a fi o carte de bucate in toata regula ci un indrumar menit sa ne ajute atat pe calea anevoioasa a spiritualitatii, cat si pe cea a unei sanatati de invidiat. Am incercat sa adun in acest volum principiile hermetice ale kabbalei referitoare la prepararea hranei si bineinteles sa va impartasesc din experienta mea. M-am straduit sa adaptez retetele si condimentele la cele specifice pamantului nostru sau macar la cele pe care le putem procura aici. Bineinteles ca toate acestea sunt doar niste idei, de la care se poate pleca in prepararea hranei. Nu ma indoiesc ca mintea iscusita si experienta culinara a fiecaruia va fi folosita la maxim si ca plecand de la aceste principii simple, se vor naste adevarate opere gastronomice. Sper ca cele scrise aici sa va fie sursa de inspiratie si sa nu uitati ca informatiile si conceptele prezentate nu constituie reguli ci indrumari.

Va doresc o viata plina de iubire, sanatate si armonie!


Interviu cu Aryana Havah
Posted on 11 februarie 2011 by Redactor
- Casandra: Buna Aryana! Au inceput sa apara tot felul de zvonuri ca iti va aparea o noua carte!

- Aryana: Da, este adevarat, insa este o carte diferita total de ceea ce am scris pana acum. Este vorba de bucatarie ezoterica si se refera la hrana hermetica pentru viata si evolutie spirituala.

- C: Cum te-ai hotarat sa scrii o carte cu o tematica atat de diferita fata de subiectele pe care le-ai abordat pana acum?

- A: Eu am facut cu mult timp in urma cursuri de kabbala hermetica si in cadrul acestora se punea un mare accent pe hrana si in special pe modul in care iti prepari si combini alimentele. Aceasta cunoastere este o cunoastere hermetica si pana in prezent nu a existat permisiunea de a o face publica. Maestrii mei mi-au dat acest drept, si aceasta permisiune s-a suprapus situatiilor concrete prezente (poate ca tocmai de aceea am primit acordul). Oamenii sunt din ce in ce mai bolnavi, mai stresati si mai lipsiti de energie, hrana este plina de chimicale, copiii se imbolnavesc la varste fragede si lista poate continua. Acesta este motivul pentru care am scris o carte de bucate, caci o putem numi asa.

- C: Carti de bucate sunt peste tot, dar se pare ca modul cum prezinti prepararea hranei este complet inedit!

- A: Cartea are doua capitole principale. Prima parte este de fapt o introducere in kaballa hermetica si descrie importanta, influenta si modul de imbinare a elementelor, sistemul ceakral, biocampurilor si energiei kundalini, si modul in care hrana ne influenteaza structura eterica…mai concret, actiunea alimentelor asupra fiecarei zone energetice…si ceva ce nu s-a mai dat pana azi, cele „10 porunci in bucatarie”. Partea a doua este formata din diverse retete; am introdus si retete cu carne (desi nu sunt de acord, dar daca tot mancam carne, macar sa stim cum o putem sacraliza) si anumite procedee de germinare a semintelor…caci sper din tot sufletul sa ne schimbam cat de curand modul de alimentatie.

- C: Cum ai descoperit „cele zece porunci” ale bucatariei ezoterice?

- A: Nu le-am descoperit, ci le-am primit. Hermetica este stiinta straveche, care a stat la baza adevaratei scoli a misterelor. Cu ajutorul ei lumea s-a dezvoltat. Ea este strabunica alchimiei, chimiei si fizicii cuantice moderne. Eu am primit darul divin de a putea accesa aceste informatii. Cinstit, nu stiu ce am facut sa merit aceasta onoare, dar se pare ca planul tatalui era ca aceasta cunoastere sa ajunga si pe meleagurile Romaniei. Sa stii ca mai corect spus ar fi sa reinvie pe meleagurile Romaniei, caci eu stiu ca vechii nostri strabuni, dacii, erau initiati.

- C: Inteleg ca in cartea ta un rol deosebit il au o serie de condimente cu efecte speciale asupra echilibrului energetic al organismului.

- A: Asa este, dar hermetismul se deosebeste putin de ayurveda. Se bazeaza pe combinatii de legume si condimente, dar nu imparte omul in tipologii. In hermetism, functie de activitate, scop, necesitati, poti consuma o anume hrana, care sa te ajute in ceea ce ti-ai propus. In hermetism un rol important il au si ustensilele, nu numai hrana.

- C: Ce ne mai poti spune despre o serie de elemente cum ar fi apa, hainele in care prepari alimentele, ustensilele?

- A: Este important ca atunci cand gatesti sa te transformi in alchimist. Prin mainile tale, hrana se transforma si se metamorfozeaza devenind hrana vie pentru viata. Ca un adevarat magician tu ai nevoie de ustensile speciale si de un sort de bucatarie special. Nu te speria, cand spun speciale, ma refer la banalele obiecte ce se gasesc in fiecare casa, dar care cu putina stradanie devin ustensile magice.

- C: Imi poti da un exemplu?

- A: Da. O lingura de bucatarie, ma refer la cele ieftine din lemn, se transforma intr-un obiect magic daca pe coada ei lipesti 7 pietre semipretioase mici, corespondente ceakrelor si o programezi printr-o meditatie simpla.

- C: Cand crezi ca va apare cartea pe piata?

- A: Sper ca la inceputul lui martie.

- C: Iti multumesc pentru amabilitatea cu care ai raspuns intrebarilor noastre si asteptam cu nerabdare noua carte. Te rugam sa ne tii la curent cu proiectele tale.

- A: Cu drag. Vroiam sa mai adaug cateva cuvinte. Traim vremuri tulburi si multe vor mai veni peste noi. Scopul nostru trebuie sa fie ridicarea vibratiei. De aceea este foarte important ca prin actiunile care le facem, prin cursuri, prin hrana, prin meditatie, prin citit, etc., sa ne ridicam frecventa. Iesind din banda de emisie a LOR (cititorii mei stiu la cine ma refer) energia generata de acestia nu ne va mai putea atinge. Si sa nu uitam ca noi toti suntem Unul.

RECENZII

Rating general
3 (1 recenzie)
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
1
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
3
As propune sa se poata dona si prin reeetlle Orange si Vodafone. Cel putin in zona unde locuiesc eu, abonati Romtelecom sunt mai putini in comparatie cu reeetlle mobile sau reteaua Digi. Nu stiu in ce consta incheierea unui contract cu acesti operatori, de aceea spun ca e o propunere.Multa sanatate si putere de lupta pentru Selena si parintii ei.
Created in 0.052 sec