Bucataria sanatatii. Manual pentru o buna nutritie

Bucataria sanatatii. Manual pentru o buna nutritie
Preț: 37,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 384
Format: 15x23

DESCRIERE

Bucătăria sănătăţii ne propune o temă de mare actualitate: cum să ne hrănim sănătos şi, în acelaşi timp, să mâncăm cu plăcere.

Scrisă de două personalităţi în domeniu – renumitul cardiolog Valentin Fuster, premiat de cele mai importante instituţii internaţionale de cardiologie, şi de Ferran Adria, desemnat cel mai bun bucătar al deceniului 2010 – şi redactată de jurnalistul Josep Corbella, lucrarea nu se limitează la simple sfaturi, ci prezintă într-un mod accesibil şi argumentat ştiinţific cum se poate trăi sănătos dacă ne hrănim cu ştiinţă.

Rolul micului dejun în păstrarea greutăţii adecvate, cum să cumpărăm, să combinăm şi să păstrăm alimentele, cum să-i învăţăm pe copii să se hrănească sănătos, diete pentru prevenţia cancerului, recomandări pentru persoanele vârstnice, demitizarea unor alimente considerate sănătoase şi reconsiderarea altora apreciate până nu de mult nesănătoase, sfaturi practice pentru gătit, reţete culinare ş.a., toate sunt prezentate firesc prin reconstituirea momentelor de masă de-a lungul unei zile, într-o familie, ai cărei membri sunt puşi în situaţii ilustrative pentru o bună nutriţie.

Din seria cărţilor publicate de Editura Corint pe această temă scrise de renumitul cardiolog Valentin Fuster au mai apărut: Învaţă să trăieşti sănătos, în colaborare cu Josep Corbella (2009), şi Inimă şi minte, în colaborare cu Luis Rojas Marcos şi Emma Reverter (2011).

Cateva capitole si subcapitole din cuprinsul cărţii:

Un mic dejun complet.

Mitul micului dejun ideal

Micul dejun hrăneşte creierul.

Un mic dejun bogat previne supraponderabilitatea

Prevenirea obezităţii încă din copilărie

Să cumpărăm inteligent.

Un exerciţiu pentru a învăţa să alegi

Trucurile supermarketului

Învăţaţi cum se citesc etichetele nutriţionale

În bucătărie.

Este mai bine să fierbem sau să gătim la aburi?

Cuptorul sau microundele?

Cum să mâncăm sănătos în oraş.

Ce restaurant alegem

Ghid de supravieţuire în faţa tentaţiilor din meniu

Mâncarea de seară îngraşă?
Despre autor


Ferran Adria

Ferran Adria este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din lume. A început să lucreze la restaurantul El Bulli în 1983, promovând concepte, tehnici şi reţete noi, care astăzi sunt implementate în bucătăriile din toată lumea. Recunoscut ca fiind cel mai bun bucătar al deceniului în anul 2010, restaurantul său a fost desemnat timp de patru ani consecutiv ca cel mai renumit local de acest gen din lume.Valentin Fuster
Cardiologul Valentin Fuster (Barcelona, 1943) este directorul Institutului Cardiovascular al Spitalului Mount Sinai din New York, presedinte stiintific al Centrului National Spaniol de Cercetari Cardiovasculare si, anterior, presedintele Asociatiei Americane a Inimii (AHA) si al Federatiei Mondiale a Inimii (WHF). Cercetarile sale asupra originii accidentelor cardiovasculare i-au adus in 1996 Premiul Principele de Asturia pentru Cercetare. Este unicul cercetator care a primit toate premiile stiintifice ale celor mai importante organizatii de cardiologie din lume. A primit titlul de doctor honoris causa din partea a douazeci de universitati si este autorul a doua dintre cele mai prestigioase carti dedicate cardiologiei clinice si de cercetare. Impreuna cu Josep Corbella a scris Invata sa traiesti sanatos, carte aparuta si la Editura CORINT, si, impreuna cu Jose Luis Sampedro si Olga Lucas, La ciencia y la vida.Joseph Corbella

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.056 sec