Bombanelile Marinei

Bombanelile Marinei
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-102-616-9
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 352
Format: 10,5x17,5
Categoria: Memorii/Jurnal

DESCRIERE

Aşa sunt eu: un om pozitiv, dar care bombăne!

În ultimul an, am bombănit, în scris, de aproape 300 de ori. E drept, cel mai adesea eram cu fundu-n sus din motive personale: fie mă exaspera fostul soţ, fie mă necăjeau copiii, fie mă stresau şefii, fie mă nemulţumeau funcţionarii publici, fie mă cutremurau programele de la televizor, fie mă disperau facturile din cutia poştală. Mă umpleam de negură şi, în loc să sudui, …mă puneam pe scris!

Când mă ridicam de la calculator, parcă mă simţeam mai uşurată.

E drept, lucrurile continuau să fie alandala în jurul meu, însă ecourile bombănelilor mele mă ungeau pe suflet! Am constatat că şi pe voi vă exasperează deseori persoane pe care cândva le-aţi iubit, şi vouă vă dau de furcă odraslele, şi voi aveţi probleme la serviciu, şi vouă vă creşte tensiunea în faţa ghişeelor publice sau a televizorului, şi pe voi vă cocoşează facturile!

De aceea mă bucur să constat că nu bombăn degeaba. Şi că, de fapt, prin mine bombăniţi şi voi.

Şi… nu-i aşa că vă este mult mai uşor?

CARTEA CUPRINDE O SELECŢIE DE EDITORIALE PUBLICATE LA RUBRICA „BOMBĂNELILE MARINEI” DIN ZIARUL RING
Despre autor


Marina Almasan

MARINA ALMĂŞAN este un cunoscut om de televiziune, însă cariera ei ascunde şi numeroase antecedente în ale scrisului. În studenţie a fost, timp de trei ani, redactor-şef la revista Academiei de Studii Economice, iar în perioada pre-decembristă a avut multiple colaborări în presa vremii, la revistele Viaţa studenţească, Scânteia tineretului, Contemporanul, Urzica, şi a obţinut numeroase premii literare. După decembrie ’89, deşi a fost aproape în totalitate absorbită de televiziune, a continuat să cocheteze cu scrisul. Dincolo de numeroase scenarii pentru filme documentare şi show-uri de televiziune, în 2004 publică, la Editura Niculescu, un volum pentru copii − Cele şapte păţanii ale lui Victoraş. În perioada 2008−2010, deţine o rubrică permanentă în ziarul Adevărul de duminică, intitulată „Destăinuiri“. Din toamna anului 2011, acceptă propunerea omului de afaceri timişorean Georgică Cornu de a susţine o rubrică permanentă în săptămânalul acestuia, Mehedinţeanul. Are 40 de apariţii în această publicaţie, rubrica intitulându-se „Insomniile Marinei“.

Cele 40 de articole sunt publicate în anul 2012 la Editura LEDA. Eseurile se adresează unui segment extrem de larg de cititori. Ele reprezintă, în fapt, gândurile vedetei TV, legate de diverse aspecte ale vieţii de zi cu zi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec